בית המשפט המחוזי דן השבוע בשתי תביעות האחת, תביעה שהגיש עו"ד עודד ישראלי בשם עשרות בעלי הדירות במתחם, שהגישו התנגדות לתוכנית בוועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה, בטענה כי ההתנגדות גורמת נזק לפרויקט ומעכבת את ביצועו; והשנייה, תביעת דייר סרבן נגד שורה של משפחות, שהוגשה על ידי עוה"ד ערן שפינדל ושירי שירן, בשם כ-50 בעלי דירות במתחם.
חברת אזורים מקדמת במתחם ויצמן בהרצליה פרויקט פינוי־בינוי גדול במיוחד הכולל הריסה של כ–580 דירות ובנייה של כ-1,800 דירות במקומן. הפרוייקט מקודם כבר מספר שנים, הרוב המוחלט של בעלי הדירות חתמו על הסכמה לביצוע הפרויקט אך מספר קטן של בעלי דירות התמידו בסרוב וסרובן הביע לתביעות ופסקי דין כנגד הדיירים הסרבנים כולל פסק דין לתשלום 2.6 מיליון ש"ח כנגד אחד הדיירים.
אני חייב להגיד לכם, המצב שלכם הוא רע, ורק נהיה יותר רע
השופט הס פתח את הדיון בהצהרה לבעלי הדירות: "אני חייב להגיד לכם, המצב שלכם הוא רע, ורק נהיה יותר רע, כי ניתן פסק דין של שופטת אחרת (הדס עובדיה, רנ"ה) בבית המשפט המחוזי, שדנה בפרויקט הזה. אני לא מחויב למה שהיא כתבה, אבל אתם צריכים להבין שזה ששופט מחוזי קיבל תביעה נגד דייר סרבן זה לבדו פועל לרעתכם. אני מבין שיש ערעור לעליון על אותו פסק דין, ואם העליון ידחה את הערעור אז מצבכם יהיה יותר גרוע, כי אז זה גם מחייב אותי".
"חלקכם לא כרישי נדל"ן, ולהתעסק בלסכן את כל מה שיש לכם כדי לקבל תוספת או לא, אני לא בטוח שזה שווה. כל אחד בפני עצמו שילך הביתה, יישב ויחליט אם שווה לו המלחמה הזו. יכול להיות מצב שמישהו לא חתם, אחד הדיירים, והוא עכשיו בסיכון לשלם 2.7 מיליון שקל. אני לא אומר את זה כדי להפחיד אתכם, אלא שתבינו את הסיכונים. קחו את זה בחשבון. אתם אנשים בוגרים ומשחקים בדירה שלכם".
הדיון בעניין תיקי דייר סרבן צפוי להתחדש בדצמבר השנה, לאחר הדיון בערעור לעליון שהגישה משפחת שעשע על החלטת ביהמ"ש המחוזי בנושא הפרויקט הנדון.