רכישה היסטורית של משפחת אוריאלי
בשנת 1945, שמחה אוריאלי, עולה מרוסיה וחלוץ בהרצליה, רכש 21 דונם של אדמה חקלאית. באותה תקופה, מחיר הרכישה היה שווה ערך ל-14,000 לירות ישראליות, שהם כ-550,000 שקלים כיום. שמחה, שעבד בתחילה בקידוח בארות מים, הפך בהמשך לקבלן בנייה וקידוח בארות מים בולט. הקרקע הוחזקה תחת חברת "מוצר – חברה לתוצרת חקלאית", שהוקמה על ידי משפחת אוריאלי לניהול נכסיהם. במשך עשרות שנים, הקרקע נותרה בבעלות המשפחה, רכישה היסטורית זו הניחה את היסודות למה שיהפוך לאקזיט נדל"ן משתלם כמעט 80 שנה לאחר מכן.
פרטי העסקה האחרונה
ישראל קנדה, רכשה 21 דונם של קרקע חקלאית בהרצליה ממשפחת אוריאלי תמורת 120 מיליון שקל. העסקה דווחה לבורסה לניירות ערך בתל אביב, כאשר ישראל קנדה שילמה בתחילה 40 מיליון שקל והתחייבה לשלם את 80 מיליון השקלים הנותרים עם העברת הקרקע בפברואר. הקרקע ממוקמת בחלקה הצפוני של הרצליה, בתחום תכנית המתאר תמ"ל 3006, הצפויה לעבור פיתוח משמעותי. הקרבה למקומות מרכזיים כמו אוניברסיטת רייכמן, נתיבי איילון ותחנת המטרו העתידית הופכת את הקרקע ליקרת ערך. הצפי הוא כי הקרקע תשנה את ייעודה לבנייה בחמש השנים הקרובות, מה שיוביל לפיתוח עתידי משמעותי.
בחודש אוגוסט רכשה קבוצת ריאליטי במכרז פרטי מקרן היסוד 40 דונם בחלקה סמוכה תמורת 205.5 מיליון ש"ח מה שמשקף מחיר של 5.1 מיליון לדונם לעומת 5.7 מיליון לדונם בעסקה הנוכחית.
התפתחויות פוטנציאליות עתידיות
לקרקע שנמכרה על ידי משפחת אוריאלי יש פוטנציאל משמעותי לפיתוחים עתידיים. ישראל קנדה מהמרת על שינוי ייעוד הקרקע לבנייה בתוך ארבע עד חמש שנים. אזור זה, חלק מתוכנית המתאר תמ"ל 3006, ממוקם אסטרטגית בסמוך לתשתיות מרכזיות כמו אוניברסיטת רייכמן, כבישים ראשיים ותחנת המטרו העתידית. סגירתו המתוכננת של שדה התעופה הרצליה מגבירה עוד יותר את הפוטנציאל של הקרקע. עם ציפיות לבניית 10,000 דירות חדשות, האזור עתיד להפוך למרכז נדל"ן מוביל. יזמים צופים במתרחש בעניין רב, בציפייה שאזור זה ישקף את ההצלחה של אזורים עירוניים אחרים שעברו טרנספורמציה.