שתי גישות עיקריות לבחירת צבעים:
מה כבר יש בבית?
מתחילים עם הדברים שאנחנו יודעים שכבר קיימים בבית. למשל, הריצוף שבחרנו או צבע הפרופילים של החלונות. אלו ישמשו עוגנים שנרצה להתאים את שאר הצבעים אליהם. הם ביחד ייצרו את האוירה שאנחנו רוצים להרגיש בתוך הבית.
הכי מומלץ לקחת מהספקים דוגמאות של כל אחד מהדברים האלו. עם הדוגמאות הולכים ובוחרים את שאר הפריטים. ככל שיהיו לנו יותר דוגמאות (כן, אני יודעת שזה קצת כבד…) כך הבחירה של הצבע תהיה נכונה יותר.
כשאני הולכת עם לקוחות שלי לבחור צבעים לקיר או למטבח, אני לוקחת איתי דוגמא של אריח. הרצפה היא "כתם" מאוד גדול ודומיננטי בבית. חשוב ששאר הצבעים שנבחר יתאימו לה. כשיש לנו ביחד את הדבר האמיתי, לא צריך לנחש מה הגוון ולא להסביר במילים למה הוא דומה. חשוב להזכיר שתמונה בסלולרי לא מספיק טובה. לרוב במסך הגוונים משתנים ולא תואמים את המציאות. אז כן, תשימו ברכב חלק אריח אחד. זה תמיד יעזור.
סביב זה מרכיבים את הסיפור הצבעוני של הבית.
לעיתים העוגן המרכזי שלנו הוא לאו דווקא הריצוף. לפעמים זה איזה ריהוט או תמונה שאנחנו יודעים שבוודאות יהיו במקום מרכזי בבית אחרי השיפוץ. במקרה הזה כן נעזר בתמונה מהסלולרי. תשתדלו לצלם בכמה זוויות. כך אפשר יהיה לנטרל צל שנופל או תאורה לא נכונה.
מה אתם אוהבים?
השיטה הראשונה נכונה כשיש כבר איזה שהיא צבעוניות בבית. רצפה, אלומיניום או פריט מרכזי.
ומה קורה כשעדיין אין אותם? צריך להרכיב לוח השראה. זה יכול להיות דיגיטלי. אישית מעדיפה שזה יהיה מוחשי יותר.
לוח השראה בנוי מתמונות ודוגמאות של צבעים וחומרים שביחד מרכיבים את התחושות והנראות של הבית. הוא יתרגם לנו את ההרגשה שתהיה לנו כשנהיה בתוך הבית. זה יכול להיות בסגנון מסוים, וזה יכול להיות על בסיס צבעוניות או חומריות מסוימת.
איך עושים את זה?
גוזרים מעיתונים ומגזינים תמונות שאנחנו הכי אוהבים. אפשר גם להדפיס תמונות שצילמנו בסלולרי. התמונות לא בהכרח חייבות להיות של בתים או חדרים. גם נוף או כל דבר אחר, אפשרי. כל תמונה שאתם אוהבים.
בין כל התמונות, תגלו, יש צבעים שחוזרים על עצמם. ישנם כאלו שהם דומיננטיים ויפים במיוחד בעינכם. קחו מניפה של אחת מחברות הצבעים ותבדקו איזה צבעים אלו. כך תיווצר לכם מניפת צבעים פרטית שלכם שאתם הכי אוהבים. אם אין לכם מניפה בבית, אפשר ללכת עם לוח ההשראה למרכזי הצבע של הספקיות ושם להתאים את הצבעים. גם אפשר לבקש דוגמאות צבע על נייר. צמצמו את מספר הצבעים שבחרתם לארבעה עד חמישה גוונים. לא יותר.
הבחירה הראשונה, אני ממליצה, תהיה של הכתמים הגדולים: ריצוף וקירות. הכוונה לריצוף הכללי, לאו דווקא חדרי רחצה, ורוב הקירות בבית. משם ממשיכים לכתמים קצת יותר קטנים כמו הריהוט, הארונות, החלונות. לבסוף, בוחרים את הצבע של פריטים קטנים אך משמעותיים. למשל, קיר כוח מיוחד, כסאות, פריטי טקסטיל
עזרה
כדי לוודא שהתהליך שאתם עושים בבחירת הצבע הוא נכון, קחו עזרה. בנוסף למעצבת הפנים, אפשר להעזר ביועצי הצבע של החברות. באולמות התצוגה שלהם ישנם סוכנים ש"שריר הצבע" שלהם מאוד מפותח ומיומן. הם יכולים לעזור לכם להרכיב את מניפת הצבעים האישית שלכם. הם יודעים מאילו גוונים מורכב כל גוון ומה מסתדר עם מה.
עבודה עם אנשי מקצוע, כדוגמת מעצבת פנים ויועצי צבע, יחסכו לכם זמן יקר וטעויות.
054-721-0993
צילומי בתים: נויה שילוני חביב
משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר