fbpx
				
					<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
לא צריכה להיות דירה לכל אחד – צוללים לנדל"ן 55

לא צריכה להיות דירה לכל אחד – צוללים לנדל"ן 55

השבוע יש לי אמירה קצת מפתיעה, לא כולם חייבים להיות בעלים של דירה. זה בסדר גמור לגור בשכירות, לחסוך את הכסף וההון העצמי, להשקיע בנכסים אחרים ולחיות כך. ישנם מקומות שונים בעולם שמקובל יותר ומקובל פחות ולעשות, בדרך כלל זה כתלות ברמת הביטחון שיש לשוכר.

מתי שוכר יהיה בטוח במקומו?

שוכר אשר נמצא בחוזה קצר מועד, בו גובה השכירות יכול להשתנות בצורה קיצונית, והוא יכול לעמוד בפני פינוי בסוף כל תקופה, או אפילו במהלך התקופה, ירגיש חוסר בטחון ותמיד יעדיף וישאף לקנות דירה משלו אשר לא ניתן לפנות אותו ממנה וגובה המשכנתא לא ישתנה בצורה קיצונית (פרט לשינויי ריבית בשוק).

לעומתו, שוכר אשר נמצא בחוזה ארוך טווח, עם שכירות ידועה מראש, ועלייה קבועה מראש בשכר הדירה, ירגיש בטוח להישאר לגור בשכירות ולא ירגיש צורך תמידי ולחץ לרכוש דירה.

מה קורה בישראל?

בישראל, מרבית הדירות בשוק השכירות שייכות לאנשים פרטיים ובאופן טבעי מושכרות לתקופות קצרות מועד, כאשר המשכיר רשאי לפנות את המשכירים בסוף התקופה, לעתים יש סעיפי פינוי בהתרעה מוסכמת גם במהלך תקופת השכירות.

בגרמניה למשל, ישנם חוקים קשיחים מאוד להגנה על דיירים, בצורה של אי פינוי והקפאת שכר דירה, ובהתאם אחוז הבעלות שם על דירות הוא כ-50%, בעוד בישראל הוא כ-70%.

מיעוט דירות בישראל מוחזקות על ידי המדינה או גורמים פרטיים בצורה של "דיור בר השגה" (או בשמו הקבוע בחוק "דיור בהישג יד"). כאשר הדירות מושכרות במסגרת זו הן יושכרו או לתקופה ארוכה או בדמי שכירות מופחתים או גם וגם.

מה עושה המדינה בנושא? 

אחרי שנים רבות שהמדינה לא ראתה לנכון לקדם את הנושא, בשנת 2014 המדינה אישרה כי אחד השימושים שניתן לעשות בקרקעות המיועדות לצרכי ציבור (קרקעות "חומות") הוא הקמת פרויקטים לדיור בהישג יד, כאשר הסכמי השכירות יהיו לתקופה של עד 6 שנים ובמחיר מופחת ב-20% ממחיר השוק. כמו כן, העירייה תנהל את רשימת הזוכים באפשרות לגור בפרויקטים אלו.

בנוסף, המדינה אישרה בשנת 2018 את החוק "לדיור בהישג יד" בו הוחלט לתת ליזמים לקבל זכויות בנייה נוספות בעבור הקצאת חלק מהדירות לדיור בהישג יד, כאשר הן יושכרו לתקופה של 5 שנים והפחתה של לפחות 20% ממחיר השוק. לרשות המקומית תהיה אפשרות להגדיל את ההנחה וזאת בהתאם לשוק המקומי ולמאפייניו.

המדינה הקימה גם את החברה "דירה להשכיר" אשר אמונה על הקמת פרויקטים לדיור בהישג יד בקרקעות חומות, אך זו פועלת בינתיים בעצלתיים ולא מגיעה למכסת הדירות הנדרשת ממנה.

האם זה מספיק?

כיום הפעילות איננה מספיקה, אין מספיק דירות שמושכרות כך, כך אין השפעה משמעותית על שוק השכירות הפרטית. 

ראוי בכל פרויקט משמעותי להקציב אחוז מהדירות לדיור בהישג יד, לקדם שותפויות עם חברות פרטיות בהקמת פרויקטים מסוג זה והזמן הטוב ביותר לעשות זאת הוא אתמול.

שמאית מקרקעין יעל סער סמנכ"ל אנגלו סכסון תל אביב

חברת מועצת העיר כפר סבא

מטעם סיעת כפר סבא מתקדמת

שאלות ליעל סער

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר