אתגרים והתגברות: סיפורו של פרויקט חסר היתכנות שהפך למציאות
פרויקטים של התחדשות עירונית טומנים בחובם פוטנציאל רב, אך גם אתגרים לא מבוטלים. הפרויקט ברחוב בורוכוב 21 ברעננה, הוא דוגמה מצוינת לכך. בתחילת הדרך, הפרויקט סווג כ"חסר היתכנות כלכלית", מונח המעיד על קשיים משמעותיים בתכנון ובתשואה הצפויה. גורמים רבים יכולים לתרום להערכה שכזו, ביניהם עלויות בנייה גבוהות, מורכבות בירוקרטית, התנגדות מצד תושבים, או שילוב של מספר גורמים.
מיקום הפרויקט בפינת הרחובות בורוכוב וגולומב, גבולות המגרש וההפקעות שבוצעו על מנת להרחיב את הדרכים דרשו הפחתה של התמורות לדירות החדשות, אדריכל הפרוייקט טל שפיגלמן יחד עם היזם קידר מבנים התמודדו עם האתגר של ליצור פרוייקט כלכלי מצד אחד וכזה שהתמורה הסופית לדיירי הבניין תהיה ראויה.
ההתמודדות עם אתגרים אלו דרשה פתרונות יצירתיים וחשיבה מעמיקה. חברת יגאל אלון, אשר לקחה על עצמה את ארגון הפרויקט, נדרשה לבחון מחדש את התוכניות, למצוא דרכים לשפר את הכדאיות הכלכלית. שיתוף פעולה הדוק עם היזם קידר מבנים בהובלת סמנכ"ל ההתחדשות העירונית יובל קידר ומשרד עורכי הדין שלומוביץ סורקין ושות', בהובלת עורך הדין אדם סורקין סייע בהתמודדות עם האתגרים המשפטיים והבירוקרטיים, וקידם את הפרויקט מול הרשויות.
היזם, קידר מבנים, הביא עמו ניסיון רב בתחום הבנייה, ויכולת לתכנן ולבצע את הפרויקט בצורה יעילה וחסכונית. שילוב הכוחות בין שלושת הגורמים הללו, אפשר להתגבר על הקשיים הראשוניים, ולהפוך את הפרויקט מחוסר היתכנות למציאות אפשרית.
שיתוף פעולה מנצח – המפתח להצלחה
ההתקדמות בפרויקט ההתחדשות העירונית ברחוב בורוכוב 21 ברעננה, מדגישה את חשיבותו של שיתוף פעולה יעיל בין גורמים שונים. קבוצת יגאל אלון, בעלת ניסיון בניהול פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, לקחה על עצמה את תפקיד הארגון והליווי של הפרויקט. מומחיותם בתחום, אפשרה להם לזהות את האתגרים הייחודיים, ולגבש תוכנית פעולה מתאימה.
משרד עורכי הדין שלומוביץ סורקין ושות', סיפק את המעטפת המשפטית הנדרשת. ניסיונם בליווי פרויקטים מורכבים, סייע להם להתמודד עם האתגרים הבירוקרטיים והמשפטיים, ולהבטיח שהפרויקט יתקדם בהתאם לחוק. שיתוף הפעולה בין קבוצת יגאל אלון למשרד עורכי הדין, יצר סינרגיה שאפשרה להתגבר על מכשולים רבים.
היזם, קידר מבנים, הביא עמו את הידע והניסיון הנדרשים בתחום הביצוע. יכולתם לתכנן ולבנות בצורה יעילה וחסכונית, הייתה קריטית להצלחת הפרויקט ולרכישת אמון הדיירים בקידר מבנים. שילוב הכוחות בין שלושת הגורמים הללו, יצר צוות מנצח, שהצליח להפוך חזון למציאות. שיתוף פעולה זה, מהווה דוגמה לחשיבות של עבודה משותפת, במיוחד בפרויקטים מורכבים כמו התחדשות עירונית.

הריסת הבניין הישן: נקודת מפנה בדרך להתחדשות עירונית מודרנית
אירוע הריסת הבניין הישן ברחוב בורוכוב 21 מסמלת את תחילתו של פרק חדש בפרויקט ההתחדשות העירונית במרכז רעננה. ראש העיר חיים ברוידא שנכח באירוע ההריסה הדגיש את מחויבותה של עיריית רעננה להתחדשות מרכז העיר. עורך הדין אילן שלומוביץ שמלווה את הדיירים סיפר על הקשר האישי שלו לבניין. אביו היה מבוני הבניין ההריסה היא רגע מרגש עבור הדיירים, ומסמלת את סופו של הבניין הישן, ופותחת את הדלת לבניית בניין מודרני ומתקדם יותר.
הריסת המבנה הישן היא לא רק פעולה פיזית, אלא גם סמל לתקווה ולשינוי. היא מייצגת את ההזדמנות לבנות בניין חדש, שיעמוד בסטנדרטים מודרניים של בטיחות, נוחות ואיכות חיים. הבניין החדש צפוי לכלול תוספות כמו ממ"דים, מעליות וחניות, אשר ישפרו משמעותית את איכות החיים של הדיירים. בנוסף, הבניין החדש צפוי להיות מתוכנן בצורה שתשתלב בצורה הרמונית עם הסביבה העירונית, ותתרום לחידוש פני העיר.
יזם: קידר מבנים
אדריכל: טל שפיגלמן
עורך דין דיירים: שלומוביץ סורקין ושות'
עורך דין יזם: נשיץ ברנדייס
חברה מארגנת: קבוצת יגאל אלון