עוברים לבית חדש, מזל טוב השאלה של מה עושים עם הריהוט הישן מלווה כל משפחה כדאי להקשיב לגיא ליפסון לפני שמקבלים החלטה
שנים של בידודים, עבודה מהבית, זום וריחוק חברתי, השאירו את חותמם על הספה בסלון ביתנו. הספה היא לב ליבו של הבית (אחרי המטבח), ואנחנו מבלים עליה שעות רבות ברביצה וישיבה. בלגן פשוט מיועד להתרחש שם, החל מכתמי קפה, פירורי אוכל, פרווה של חיות, כתמי שמנוניים של זיעה ועוד. ממש מוזיאון לכתמים ותאונות. שלא לדבר על כך שגם חיות המחמד תרמו את שלהן.
לפני מעבר הדירה התלבטנו האם להחליף את הריהוט לחדש או לחדש את הריהוט האהוב. אתם בטח שואלים למה לרפד מחדש ולא להחליף סלון? ובכן, רק המחשבה על לכתת רגליים מחנות לחנות, לשבת, להתנסות, לבדוק מחירים ובסוף למשכן כליה עבור סלון חדש, עייפה אותי לחלוטין. מה גם שידעתי שהסלון הנוכחי נוח לנו. עם זאת, לא רציתי שגורלה של הספה המחודשת יהיה בכי רע כמו הישנה המלוכלכת. רציתי בד שישרוד בגבורה את התלאות שמצפות לו בבית.
ספות וכורסאות – האם זה צו הגורל להתלכלך עם הזמן?
לדברי גיא ליפסון, דור שלישי למשפחת רפדים מכפר אז"ר: "בדי ריפוד מושפעים מאופנות משתנות ומדמיון יצירתי, וכך גם האפשרויות. יש סוגים שונים של בדים וחשוב להתאים את סוג הבד והעיצוב שלו לצרכים שלכם. "כשמתלבטים איזה בד לבחור, צריך לחשוב על שלושה פרמטרים – האם יש בבית ילדים ובעלי חיים, איזה סגנון עיצובי אתם אוהבים ומהי המסגרת התקציבית.
שווה להתייעץ עם רפד טוב, שיגיע אליכם הביתה, יתרשם מהמקום, מהאנשים שחיים בו, מהילדים ומחיות המחמד.
מהם סוגי הבדים ואילו מהם נחשבים עמידים יותר בפני כתמים? או במילים אחרות – איזה בד מומלץ לבחור לסלון מועד לפורענות?
בדים טבעיים – כמו כותנה או פשתן (שהם הנפוצים ביותר), נותנים לספה מראה קליל ועכשווי. הם רכים ונעימים למגע, מגיעים במגוון עיצובים מסחרר, אך לצערנו פחות יתאימו לבתים שיש בהם ילדים וחיות מחמד, מכיוון שהם מתלכלכים בקלות וקשה לנקותם: הם קולטים כתמים וקיים קושי רב להסיר אותם. גם בניקוי מקצועי יתקשו במשימה.
בדים סינטטיים – מדובר בבדים מסיבי פוליאסטר ומיקרופייבר, אשר מונעים חדירת נוזלים לתוך הבד וכך דוחים כתמים. במשפחת בדים זו נכללים בד טפטה ובד דמוי משי. הם קלים לניקוי ותחזוקה ונשחקים לאט. בנוסף, ישנו בד אלקנטרה מקורי (שנראה כמו עור זמש ונחשב לבד מעולה שכמעט לא קולט כתמים, לא דוהה, לא משנה את צורתו ועמיד לניקוי, אך גם יקר מאוד. רק מביני עניין יכולים להבחין ולגלות אם הוא אמיתי או חיקוי).
עור מעובד – העור הוא בעל מראה יוקרתי ונחשב עמיד לאורך זמן. העור אינו "נושם": הוא גורם להזעה כאשר יושבים עליו ולכן אינו מומלץ לארצות חמות. המחיר שלו גבוה יחסית, לעומת בדים אחרים.
כאן חשוב לוודא שהמרפדייה מציעה עור איכותי, כזה שלא ייסדק ויתבקע.
עור לא מעובד – הוא נעים יותר בהשוואה לעור מעובד, אך יספוג כתמים בקלות רבה יותר והניקוי שלו יהיה מאתגר יותר.
דמי עור – קל מאוד לניקוי, אבל למרבה הצער לא נחשב עמיד ולכן לא מומלץ להשתמש בו לריפוד ספות וכורסאות.
אם נסכם – בדי ריפוד כמו עור מעובד, דמוי עור, קטיפה ובד אלקנטרה מקורי וכו', קלים יותר לניקוי מבדים טבעיים.
עם זאת, במידה ואתם מעדיפים בדים אחרים, טבעיים, חשוב שיעברו אימפרגנציה. הבה נרחיב על כך:
הגנה על בדים מפני כתמים
אשפרה: מדובר בתהליך כימי שהופך את הבד לחזק, בעל יכולת עמידה בשחיקה ומעניק יציבות צבע בעת חשיפה לאור השמש ועמידות נגד אש בעת שריפה.
אל-קמט: תהליך אשר מונע את התכווצות הבד. תהליך האל קמט, יוצר ציפוי מיוחד אשר מונע ספיגת לחות וכתמים.
אימפרגנציה: טיפול המומלץ לבדים טבעיים ונושמים – כאלו שקשה להסיר מהם כתמים, כמו כותנה, פשתן וקטיפה.
ניסוי ותהייה
רצוי לבקש חתיכה מהבד שאהבתם כדי לעשות עליה בדיקות בבית:
כתמים: שפכו מעט קפה על הבד. אם בניקוי במים וסבון הכתם לא נעלם, הרי שהבד אינו עמיד לכתמים.
חוזק: בדי הריפוד נוטים להתפקע עקב לחץ כתוצאה מישיבה או שכיבה. זה קורה בבדי ריפוד סרוגים ובקטיפה מכותנה, ופחות באריגים סינתטיים ומצופים. משכו את חתיכת הבד חזק מצד לצד. אם הוא משנה צורה והחוטים מתרופפים, הרי שהבד לא מתאים לריפוד לטווח ארוך."
לסיכום, אם אתם אוהבים את הסלון שיש לכם בבית, אתם יכולים לרפד אותו מחדש (בעת הצורך ניתן גם לתקן את העץ ולהחליף את הספוגים). תוכלו לעצב אותו בטעמכם האישי בריפודים משובחים כאלו, שלא תראו דומים להם בשום בית אחר בישראל. לפרטים נוספים
משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר