אישור תוכנית הבנייה
תוכנית הבנייה לשכונת קרית שחקים בהרצליה קיבלה אור ירוק רשמי. התוכנית, שאושרה על ידי הוועדה המקומית, מסמנת אבן דרך משמעותית עבור העיר. השכונה, הממוקמת במרכז העיר ליד מחלף שבעת הכוכבים, עתידה לכלול 1,650 יחידות דיור. אישור זה הוא צעד מכריע לקראת הנפקת היתרי בנייה, הסולל את הדרך לתחילת הפיתוח. התוכנית, שיזמה רשות מקרקעי ישראל ואושרה לראשונה בסוף 2019, מתמקדת ביצירת אזור עירוני מודרני ותוסס עם שילוב של מגורים, מסחר ושטחים ציבוריים.
עיריית הרצליה בראשות ראש העיר הקודם משה פדלון ניהלה מאבק נגד רשות מקרקעי ישראל בטענה כי אין תשתיות מתאימות באזור. ואף תבעה את רמ"י על סכום של 380 מיליון ש"ח בטענה כי רמ"י הפרה את הסכם הגג ולא מממנת את התשתיות עליהן התחייבה. בדצמבר 2022 הגיעו עיריית הרצליה ורמ"י להסכמות על מימון התשתיות ועל פיתוח האזור מה שאיפשר את היציאה של מכרזי הקרקע.
מאפיינים מרכזיים של הפיתוח
מבני מגורים ומסחר
שכונת קרית שחקים עתידה לשנות את קו הרקיע של הרצליה עם תוכנית הבנייה השאפתנית שלה. הפרויקט יכלול בנייני מגורים גבוהים שגובהם נע בין 35 ל-40 קומות, ויספקו 1,650 יחידות דיור. לצד אלה, התוכנית כוללת בנייני מסחר עד שתי קומות המיועדות לחנויות ועסקים. בנייני תעסוקה יתנשאו בין 16 ל-60 קומות, וייצרו סביבה עירונית דינמית הממזגת בצורה חלקה בין מגורים למקומות עבודה.
מבני ציבור ותשתיות
תשתיות ציבוריות הן מרכיב משמעותי בפרויקט קרית שחקים. האזור ישלב מבני ציבור בני שש קומות שנועדו לשרת את צורכי הקהילה. בנוסף, יוקצו כ-200,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר, מה שיבטיח הזדמנויות רבות לעסקים ולצמיחה כלכלית בתוך השכונה.
פתרונות תחבורה
מאפיין בולט של הפיתוח הוא הגישה החדשנית שלו לתחבורה. תנועת כלי הרכב בשכונה תנוהל כולה מתחת לקרקע דרך מנהרה שאורכה קילומטר אחד. למנהרה זו יהיו שש כניסות ויציאות, שיתחברו לכבישים הסובבים ויספקו גישה ישירה לחניה תת קרקעית. עיצוב זה לא רק מייעל את תנועת כלי הרכב אלא גם משפר את הבטיחות והנגישות להולכי רגל בגובה הקרקע.
דגש על נגישות להולכי רגל
שכונת קריית שחקים שמה דגש רב על נגישות להולכי רגל. תוכנית הפיתוח מבטיחה שתנועת כלי הרכב תוגבל למנהרה התת-קרקעית, ותפנה את מפלס הקרקע להולכי רגל. עיצוב זה מאפשר חופש תנועה ונגישות מרביים. כיכרות ציבוריות, רחבות וחזיתות פעילות ברחוב יוצרות סביבה עירונית תוססת. בנוסף, השדרה הירוקה העוברת במתחם משפרת את הרציפות הליניארית, ומחברת בין אזורי מפתח כמו פארק גליל ים ופארק הרצליה. שבילי אופניים משולבים אף הם בעיצוב, ומקדמים אווירה ידידותית להולכי רגל וידידותית לסביבה בשכונה.