fbpx
				
					<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
חישוב ארנונה צוללים לנדל"ן 10 – איך מחשבים את הארנונה שלי?

חישוב ארנונה צוללים לנדל"ן 10 – איך מחשבים את הארנונה שלי?

הורה עצמאי.ת, את.ה מקבל.ת הנחה בארנונה? משרת.ת מילואים, את.ה מקבל.ת הנחה בארנונה? אנחנו חיים בעולם מלא מוסכמות. אחת המוסכמות השקטות שלצערי אני נתקלת בהן היא שאם חייבו אותי על סכום כנראה שהחישוב נכון, לכן אשלם אותו. צוללים לנדל" יעל סער שמאית מקרקעין וסמנכ"ל אנגלו סכסון תל אביב עושה סדר

חישוב ארנונה יש פעמים שמוסכמה זו עולה לנו הרבה כסף בלי שנשים לב. אם לא הודעתם לביטוח שסילקתם מסלול משכנתא אחד, הוא ימשיך לגבות עליו, אם התנתקתם מחברת הטלוויזיה אבל שכחתם לעדכן את חברת התשתית יצא לכם לשלם כפליים עד שדבר זה יקפוץ לכם בחיובי האשראי.

חובה עלינו בתור צרכנים לבדוק את החיובים שאנחנו משלמים, ואחד התחומים שמהווים סכום משמעותי מתוך הצריכה החודשית שלנו הוא הארנונה. היום נלמד לבדוק בעצמנו איך מחשבים כמה אני אמור לשלם ארנונה בחודש ובנוסף אילו הנחות יתכן ומגיעות לי.

כמה ארנונה אני אמור לשלם?

חישוב הארנונה נעשה בצורה די פשוטה. העירייה מפרסמת מדי שנה את צו הארנונה העדכני ובו ההוראות לחישוב שמורכבות משני פרמטרים – הגדרת שטח הדירה והתעריף השנתי למ"ר. החישוב הוא שטח הדירה כפול התעריף למ"ר לחלק ל-6 (הארנונה היא דו-חודשית לכן נחלק ב-6 ולא ב-12).

לדוגמא נניח ויש לי דירה אשר שטחה בארנונה 100 מ"ר, התעריף השנתי הוא 55 ₪ למ"ר, אז הסכום השנתי שאני אמור לשלם הוא 5,500 ₪, לחלק ל-6 נקבל חשבון דו-חודשי של 917 ₪.

לעתים יש שטחים שמחויבים בתעריף שונה, לדוגמא חנייה מסוימת, מבני עזר (חדר אשפה, חדר גז ועוד).

דבר ראשון שצריך לעשות כדי לבדוק האם אני משלם כמו שצריך זה להבין מה הוא השטח עליו אני משלם. כדי לעשות את זה מומלץ לפנות למחלקה המטפלת בארנונה ולבקש לראות את המדידה של הנכס. במדידה מפורטים כל השטחים שיש בדירה. במידה ונמצאים בעיר שגובה גם על שטחים משותפים יופיעו גם מדידות השטחים בבניין כולו. המדידה מראה את כל השטחים שנמדדו, הטריק הוא לדעת מה מכל השטחים האלה נכלל בגבייה.

אז נפתח את צו הארנונה (מפורסם באתר העירוני של כל רשות – פשוט לחפש בגוגל) ונראה מה מוגדר בתור שטח דירה. לכל רשות זה קצת אחרת. בכפר סבא למשל ההגדרה היא:

כל השטח שבתוך מבנה מגורים (כולל קירות פנים וחוץ) וכן כל שטח מקורה אחר הצמוד למבנה או שאינו צמוד לו אולם משמש את המחזיקים במבנה, ולרבות חדרי כניסה, חדרי מדרגות, חדרי שרות מרפסות סגורות, מחסנים ומרפסות מקורות ,ממ"ד, וכן מרתף שאינו משמש כמקלט. לשטח כל דירה בבית משותף יתווסף השטח של כלל הרכוש המשותף כשהוא מחולק באופן שווה למספר יחידות הדיור בבית המשותף.

אספר שפניתי זה מכבר להנהלת העירייה וביקשתי שיפרסמו נייר שמסביר בקלות איך סופרים את השטחים ובמה מתחשבים עם דוגמא להמחשה, אך זה לא יצא לפועל.

להלן טבלה שמפרטת איך סופרים:

שטחים פרטיים לחיוב שטחים משותפים לחיוב – מחולקים במספר הדירות בבניין שטחים שאינם לחיוב
שטח הדירה כולל קירות לובי מרפסת פתוחה
מרפסת מקורה חדר מדרגות משותף מקלט משותף בבניין
חנייה מקורה חדר אשפה* עליית גג – שטח מתחת ל1.8 מ'
ממ"ד חדר גז*
מחסן צמוד מעלית*
חדר מדרגות בתוך הדירה – חיוב רק על השטח בקומה אחת ולא בכל הקומות משטח מקורה (שטח מתחת לעמודים)

* שטחים אשר נספרים כמבני עזר

כשנקבל את פירוט המדידה נוכל לעבור מול הטבלה ולסכום את השטחים. אז נראה האם השטח שמופיע בחיוב הארנונה שלנו תואם את מה שמופיע במדידה.

לאחר מכן נמצא את התעריף שמופיע בצו הארנונה ונעשה את החישוב.

נראה קצת מבלבל בהתחלה אבל צריך לעשות את זה רק פעם אחת.

איזה הנחות ופטורים יש בארנונה?

העירייה מעניקה לפי חוק הנחות שונות ופטורים שונים אשר חשוב להכיר. כדי לקבל את ההנחות ו/או הפטורים יש להגיש בקשה, הם לא יקרו מעצמם.

הפטורים העיקריים

  • פטור שיפוץ  – ניתן לנכס שנמצא בהליך שיפוץ או שנהרס ולא ניתן לגור בו. כדי לקבל אותו יש לצרף חשבוניות מקבלן השיפוצים וכן תמונות מהליך השיפוץ.
  • פטור נכס ריק – זהו פטור שניתן לנצל לתקופה שלא תעלה על 6 חודשים. בין אם אתם מחזיקים אותו 5 שנים ובין אם 50 שנה. לכן יש לנצל אותו בחוכמה. בכדי לקבל אותו יש להראות חשבונות מים וחשמל ללא צריכה.
  • פטור נכס ריק מחזיק ראשון – בבניין חדש ניתן לקבל 12 חודשים פטור לנכס ריק רק עבור המחזיק הראשון של הנכס.

ההנחות הקיימות. להנחות יש מבחנים ומדרגות. לכן מפורטת כאן להכירותכם רק ההגדרה הבסיסית, מומלץ להיכנס להבין בדיוק את ההנחה ואת הסייגים שלה באתר העירוני .

  • הנחה להורה עצמאי
  • אזרח ותיק (עם או בלי מבחן הכנסה)
  • משרתי מילואים
  • הנחה לנכות אי כושר או רפואית / עיוור
  • נכי משטרה ושב"ס / נכי צה"ל / נפגעי פעולות האיבה
  • עולים חדשים
  • משפחות שכולות
  • זכאי לגמלאות דמי מזונות / גמלת ילד נכה / גמלת הבטחת הכנסה / גמלת סיעוד
  • איש צד"ל / אסירי ציון / נכה פעולות הנאצים / פדויי שבי
  • פטור חיילים (החייל מפרנס את משק הבית)

לסיכום, בדקו את הסכום אותו אתם משלמים היטב. בקשו את המדידה של הנכס שלכם. השוו אותה לצו הארנונה בכדי לוודא שאתם משלמים את הסכום הנכון. כמו כן, ודאו האם אתם זכאים להנחה שיכולה להקל עליכם את התשלומים החודשיים.

בברכה,

יעל סער

חברת מועצת העיר כפר סבא

מטעם סיעת כפר סבא מתקדמת

שאלות ליעל סער

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר