האם פרויקט פינוי בינוי בשיכון ויצמן בהרצליה, שמתעכב כבר למעלה מעשור בגלל התנגדויות שונות, יוצא סוף סוף לדרך?
זו הבשורה שיצאה מבית המשפט המחוזי בתל אביב שבהחלטה חריגה חייב שלוש משפחות שמתנגדות לפרויקט (שעשע, מרום וזמיר) לשלם לתובעים פיצוי בסך 2,600,000 שקל כל אחת. בנוסף, כל משפחה חויבה לשלם הוצאות ושכ"ט התובעים בסך 20,000 שקל. בסך הכל נפסק לטובת התובעים פיצוי בסך של 7.8 מיליון שקל. לחלופין, אפשרה השופטת הדס עובדיה לנתבעים להימנע מתשלום הפיצוי אם יחתמו על הסכם הפינוי בינוי עד ליום 13.8.23.
בחודשים האחרונים השיכון תוסס סביב המאבק בין הדיירים שתומכים בפינוי – 550 משפחות – לבין 15 משפחות סרבנים. כעת, נראה שבית המשפט מצליח לשחרר את העגלה התקועה ולסמן אור בקצה המנהרה של הדיירים שגרים עדיין בתנאי מעברה.
"אנחנו חיים פה כמו בעזה", אומר דוד אלבז, שהגיע למקום לפני שישה עשורים שבהם לדבריו לא נעשה דבר לשיפור התשתיות והבתים. "אין לנו ממ"דים, הביוב עולה על גדותיו וברעידת האדמה הכי קלה יהיו פה עשרות הרוגים".
יוסי חולו, תושב המקום, מספר כי בזמן המלחמה האחרונה הרגיש היטב את העדר הממ"ד. "אשתי נכה והיא לא יכלה להגיע למקלט הציבורי שנמצא במרחק 60 מטר, לכן בזמן האזעקות ישבנו בבית רועדים ומתפללים שלא נהרג. גם אם היינו מצליחים להגיע למקלט לא בטוח שהיה מקום לכל התושבים במקלט".
דיירים במתחם אמרו כי "עצוב לראות שקומץ סרבנים שמסרבים לקבל את הכרעת הרוב, בזבזו מכספם עשרות אלפי שקלים לריק, הוציאו לשווא אנרגיה מיותרת במשך שנים בהתנגדויות והפרעות, והצליחו לעכב את הפרויקט זמן רב ולגרום נזקים עצומים לכלל בעלי הדירות והחנויות במתחם".
נחום מרום מסר בתגובה: "השופטת אמרה שעלינו לחתום תוך 30 יום. כשנקרא את פסק הדין נתייחס לנימוקיה. נבדוק אם יש מקום לערעור ואם לא נמלא את פסק הדין".
ערן זמיר אמר בתגובה לפנייתנו כי הוא שוקל את תגובתו. "אני עדיין מעכל את כל העניין".
את תגובת שעשע אורי וסיגל לא ניתן היה להשיג.
כעת נותרה להכרעה של בית המשפט תביעת פיצויים נוספת על כ 5 מיליון שקל שהוגשה נגד הגורמים המפריעים לפרויקט. תביעה זו מצויה בשלבי דיון ראשוניים.