כאשר התאחדות הקבלנים בוני הארץ וארגון הקבלנים שרון שומרון, פנתה לחברות הבניה בבקשה לעזרה במשבר כח האדם, חברת קידר מבנים מיהרה להענות לקריאה. החברה שלחה את עמוס עידן מנהל פרוייקטים ותיק ובכיר, להצטרף למאמצי המיון והגיוס של עובדים זרים בסרילנקה.
"כשהתבקשנו לסייע ראינו זאת כאחריות עליונה", מסביר עידן . "אנחנו מחוייבים לעשות את המיטב כדי לעזור לענף להחלץ מהמשבר, בין היתר על ידי שיתופי פעולה אפקטיביים עם שאר הגורמים.
עידן מוסיף כי הוא אופטימי לגבי היכולת של הענף להתאושש בעקבות הרתמות כל השותפים למאמץ.
עידן (42), מנהל פרויקטים, נרתם למאמץ של התאחדות הקבלנים בוני הארץ ונסע עד סרי לנקה כדי לגייס עובדים לחברות בנייה רבות בארץ. מאז פרוץ המלחמה והאיסור של העסקת פלסטינים, חל מחסור בעובדי בניין, דבר שגרם לחברות להחליט ולהביא כוח אדם חדש.
" אני עובד בבקידר מבנים ב 12 השנים האחרונות מתוך בחירה וזאת בזכות האיזון המוצלח שהיא מציעה בין אתגר מקצועי לבין סביבת עבודה תומכת ומפרגנת. החברה גדלה ומתפתחת. כך גם כיום בזמן שיש מחסור בעובדים. כשמנכ"ל החברה ביקש ממני לנסוע ולעזור במיוני העובדים, היה לי ברור שאין מצב שאסרב".
כמה זמן אתה נמצא בסרי לנקה וכיצד אתם בודקים שהעובדים שיגיעו לישראל אכן מקצועיים ואיכותיים?
"אני נמצא כאן בסרי לנקה יותר משבוע. מגיעים אלינו למיונים מאות פועלים מדי יום. הם עוברים בדיקות קפדניות גם מבחינת היכולות והמקצועיות שלהם. אני למשל בוחן טייחים, הם מבצעים טיוח של קירות כמבחן ורק הטובים נבחרים לעבודה. ישנם ענפים שונים בבנייה וכל עובד נבחן על פי כישוריו. אנחנו בחנים עובדים בתחום הברזל, הריצוף ועוד. היום למשל עברו דרכי 150 עובדים שרק מחציתם נשכרו לעבודה".
האם הגעתם של העובדים יפתור את הבעיה?
"קשה לקרוא לכך בעיה. אצלנו בקידר אמנם חסר פועלים אך אנחנו ממשיכים להתנהל. אולם אם מסתכלים על כלל החברות – חייבים פתרון. הבאתם של העובדים יסייע לענף להתאושש. אנחנו והתאחדות הקבלנים בוני הארץ עושים הכל כדי למזער עיכובים. פנינו לעזרת המדינה שתאפשר את הגעתם של העובדים הזרים והם משתפים עמנו פעולה".