בשורה ברעננה תכנית ההתחדשות הבנינית המחליפה את תכנית תמ"א 38 ברעננה הופקדה בוועדה המחוזית. בדברי ההסבר לתכנית נכתב כי "התכנית קובעת סל כלים עירוני מקומי להתחדשות המבנה הבודד במסלול הריסה ובניה, תוך עידוד איכות אדריכלית, שיפור רווחת הדיירים, יצירת מגוון יחידות דיור ושדרוג המרחב הציבורי."
עיקרי התכנית
- הרחבת תחולת התכנית על בניינים שהוקמו עד 1992, כל בניין בעיר שנבנה ללא ממ"ד יכנס למעגל ההתחדשות העירונית.
- התכנית שמייצרת שקיפות, וודאות ומפשטת את הליך הרישוי. חישוב הזכויות יתבצע לפי אחוזי בניה ולא לפי מכפילי דירות
- התכנית מתייחסת להיבטים עירוניים ולא רק בתחום המגרש.
- שילוב דירות קטנות.
התכנית מתווה מסגרת תכנונית להתחדשות מבנית במסלול הריסה ובנייה, בהתאם ליכולת הנשיאה של המרחב העירוני וצביון העיר. בנוסף, התכנית מסמנת הרחבות דרכים נדרשות וקובעת הנחיות לתוספת שימושים עבור מסחר, תעסוקה ומבני ציבור בקומת הקרקע. כמו כן, קובעת הנחיות לתמהיל דירות ותוספת יח"ד קטנות. התכנית חלה על מבנים הזקוקים לחיזוק נגד רעידות אדמה.
ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא:"ניגוד לפרויקטים של תמ"א 38 שקודמו עד היום ועסקו במגרש הבודד בלבד, ללא בחינת ההשפעות של תוספת יחידות הדיור על הפיתוח העירוני ועל כושר הנשיאה האזורי, התוכנית החדשה מרחיבה את תחום ההסתכלות וכורכת את תוספת הזכויות בתועלות ציבוריות. אחת האמירות הייחודיות של התוכנית היא חיוב של הרחבת דרכים לטובת פיתוח מדרכות רחבות יותר, עם צל עירוני, שיקדמו הליכות וישפרו את רמת השירות לתושבים. התוכנית מחייבת גם הקצאת שטח לצרכי ציבור בכל מגרש שגדול מ- 2 דונם ומנחה להקצות שבילים ציבוריים ליצירת רשת עירונית צפופה יותר עבור הולכי הרגל"
כפי שאמרה אדריכלית העיר רעננה מיכל קלי גוטמכר בועידת הנדל"ן של מיקומי הגישה התכנית מייצרת ודאות ושקיפות מול היזמים והדיירים, חישוב הזכויות יהיה שקוף יותר התכנית היא תכנית נפחית ואחוזי הבניה יהיו ברורים מה שיאפשר ודאות ומהירות גדולה באישור תכניו.
תחולתה על התכנית היא על מבנים שנבנו עד 1992, המועד שבו תקנות התכנון והבניה החלו לחייב הקמת ממ"דים בדירות מגורים. חיים ברוידא: "בכך, אנו מבקשים לייצר רצף של מבנים עם פתרון מיגון ולא להותיר את הבניינים שנבנו בין שנת 1984 ל- 1992 ללא פתרון".
עיריית רעננה איתרה כ- 350 מבנים פוטנציאליים להתחדשות עירונית בתוכנית, רובם נמצאים בלב העיר.
התוכנית חלה על כל העיר, למעט על המע"ר ברחוב אחוזה, שם יוזמת עיריית רעננה תוכנית מפורטת נפרדת להעצמת זכויות ועירוב שימושים. תוכנית המע"ר חלה על מבנים בקו ראשון ושני לרחוב אחוזה וכוללת את רוב הטבעת הראשונה שסביב תחנת המטרו המתוכננת בסמיכות ליד לבנים".
ברוידא: "מדובר בשתי תוכניות משלימות, שביחד עם תכנית המתאר הכוללנית רע/3000, הן נותנות סל כלים מגוון ורחב להתחדשות עירונית בעיר".