fbpx
				
					<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
החזון שלנו: להפוך את הוד השרון לעיר המרכזית בשרון AMY

החזון שלנו: להפוך את הוד השרון לעיר המרכזית בשרון AMY

הרחק מאור הזרקורים אמיר יקותיאל (AMY יקותיאל נדל״ן) הוא אחד התורמים להפיכת הוד השרון מעיירת כפר מנומנמת למה שהיא היום. החזון שלו כולל לא רק יחידות דיור אלא, בעיקר, מתחמי בילוי, עסקים ומשרדים.

מזה יותר מעשרים שנה שיקותיאל מזהה את צרכי העיר ותושביה ועונה עליהם. המיזם האחרון שלו הוא מתחם של חללי עבודה ברמת שירות וגימור יוצאי דופן שנועד לשרת את האוכלוסייה המתרחבת של הוד השרון שמצפה לקבל בעיר לא פחות ממה שמציעה להם תל אביב, ובלי הצורך לעמוד בפקקים. "את הצורך והרצון של אנשים לעבוד באזור זיהינו בתקופת הקורונה", הוא אומר. "יחד עם קבוצת מומחים עשינו עבודת מחקר יסודית ויצרנו מתחם ייחודי של 500,1 מטר חללי עבודה שנותן להם אפשרות לשכור משרדים בגדלים שונים לתקופות שונות ומשתנות ברמת עיצוב וגימור ושירותים הגבוהה ביותר האפשרית".

לרשות השוכרים במתחם AMY'S ברחוב הנגר 24 בעיר חללי עבודה עומדים, בנוסף לחללי SPACE OPEN גם חדר כושר ושיעורי פילאטיס, גג מרוצף ומואר, חניה ושרותי מכבסה. לצרכי ישיבות וכנסים יש חדרי ישיבות, מתחם השקות וכנסים, כיבוד ומזון, לאונג' מפואר עם משקאות יוקרתיים ומערכות זום מתקדמות ויוקרתיות עם פס רחב. כמו כן קיים במקום מתחם ייעודי לעורכי דין בהתאם לכללי האתיקה והחברה נותנת שירותי תחזוקה ותפעול עד רמת תליית התמונות על הקירות. "המתחם מתאים לכל הרמות, מהחברה הכי קטנה ועד לאירוח מנכ"לים של החברות המובילות במשק שבעלי תפקידים אצלם גרים באזור. ההשכרות אף הן גמישות – מטווח זמן שעתי לפגישות וכנסים, עד חודשים ויש כאלה שלקחו משרדים גם לשנה וגדלים ומאריכים תוך כדי. יש אצלנו חברות סטרטאפ שהתחילו איתנו לפני 6 חודשים כשפתחנו וגדלו במספר חדרים. רוב השוכרים מהוד"ש, כפר סבא והמושבים בסביבה אבל מגיעים גם מראש העין. אחרי הכל בשנים האחרונות הוד השרון הפכה להיות כתובת מכובדת לכל חברה".

AMY'S עובדים קרוב לבית לא עומדים בפקקים צילום: עודד סמדר עיצוב פנים: אורלי דקטר

כשהוד השרון היתה "העיר שליד כפר סבא"
כיליד שנות השבעים המוקדמת יקותיאל עדיין זוכר את השנים שבהן אנשים לא ידעו בכלל איפה הוד השרון נמצאת ובדרך רמתיים לא היה בית קפה אחד לשבת בו. "לא היה פה כלום", הוא נזכר. "הכל היה פרדסים, וכשרצינו לבלות היינו הולכים לדיסקו בבניין הישן של מועצת הפועלים. אני הייתי ה די ג'י, ובסוף הערב היינו הולכים לאכול חומוס בפונדק שהיה בתחנת הדלק בכניסה לעיר". אמיר הוא עורך דין בהכשרתו, אבל אחרי מספר שנים שבהן עסק בנדל"ן מהצד המשפטי, החליט לפתוח חברת נדל"ן יחד עם אחיו מעוז, שהוא אדריכל. זה היה בסוף שנות ה 90 ,'ולמרות שכבר החלה תנופת בנייה בעיר, לא הייתה בה עוד הרבה פעילות יזמית. צמד האחים שהכיר את העיר ככף ידו זיהה את הפוטנציאל הגלום במיקום האסטרטגי שלה, בעתודות הקרקע שלה ובאוכלוסייה האיכותית שבה. הם בנו מספר פרוייקטי דיור אבל התמחו באיתור קרקעות בעלות פוטנציאל השבחה משמעותי וקידום תכנית בניין עיר )תב"ע( בשיתוף הרשויות השונות ויועצים מקצועיים. ההתחלה הייתה רכישת והשבחת נכסים בדרכים ראשיות, ואם היום בדרך רמתיים יש בתי קפה, חנות ספרים וגלידריה, זה בזכותם. עיקר הדחיפה של האחים הגיעה לפני כ-15 שנה, כשהם זיהו את הפוטנציאל של אזור התעשייה של נווה נאמן, שם מתוכננים בניינים חדשים של תעסוקה ומסחר ומרכז עסקים (AMY ביזנס
סנטר) בהיקף של 15.000 מ"ר שכולל כ-100 בעלי עסקים קטנים ובינוניים.
"כיום יש תחרות חזקה בין אזורי תעשייה, והעיריות נותנות אפשרות לעירוב שימושים שכולל מסחר ומשרדים כדי למשוך את החברות המסחריות ובעיקר את ההיי טק", מסביר אמיר. 

"אבל החזון שלנו הוא להוסיף לזה גם מגורים ודירות להשכרה שאנשים יוכלו גם לעבוד וגם לבלות בקרבה לאזור המגורים שלהם. מדובר אמנם בעלויות בנייה גבוהות וצריך לבדוק את הכדאיות בזהירות אבל אין מנוס מלאפשר זאת ליזמים. זה מחויב המציאות ויקל על מחירי הדיור".

אבל כיום, בעיריית הוד השרון לא ממהרים לאשר תוכניות למגורים
בגלל החשש מעומסים תחבורתיים בעיקר.

"לנושא הזה המדינה חייבת למצוא ולהוביל פתרונות", אומר יקותיאל. "להוד השרון שטח מוניציפאלי ענק ופוטנציאל גידול האוכלוסייה פה מטורף. אלה שהגיעו להוד השרון ב 20 השנים האחרונות גרים בבניינים שאושרו אי שם בשנות ה 90 ,ואיפה יגורו הילדים והנכדים שלנו? הגיעה לכאן אוכלוסייה חדשה ושונה – כבר לא חקלאים אלא בעלי מקצועות חופשיים והייטקיסטים והעיר צריכה להתאים את עצמה להם, העיר זקוקה לפתרונות תחבורתיים כמו רכבות ומטרו וחיבור לכביש 4 ,וליצור אזורי תעשייה, בילוי, מסחר ומגורים ובעיקר תשתיות. פרויקט נוסף ארוך טווח שלנו הוא מתחם האגם. גם שם יש לנו חזון לתכנון עתידי ושינוי תפישתי. אנחנו לא מתכננים עוד בניין ועוד מרכז מסחרי אלא אזור שיהיה אבן שואבת לכל האזור. תכנית הפיתוח לאזור כוללת טיילת מסחרית יפה, מלון ומקומות בילוי, ואפילו אפשרות להקים בית חולים פרטי. המטרה היא להעשיר את כל האזור שם בעוד עשרות אלפי יח"ד, אטרקטיבי עם פארק גדול.

מתחם האגם במתוכנן, מסחר מגורים תעסוקה ותיירות

מה אתה צופה שיקרה למחירי הדיור בארץ?
"לדעתי לא תהיה עצירה במחירי הנדל״ן מכיוון שיש ביקוש לעשרות אלפי יח"ד וכל התוכניות הממשלתיות שיש מתערבות בשוק בצורה לא נכונה. הבעיה העיקרית בתחום היא הרגולציה, הביורוקרטיה ועלויות המיסים המטורפות ובזה חייבים לטפל".

מה לגבי התחדשות עירונית? זה גם פתרון למצוקת דיור?
"אנחנו מעורבים גם במספר פרויקטים בהתחדשות עירונית אבל דווקא בעיר כמו הוד"ש זה לא ה'מיין אישיו' כי יש פה המון עתודות קרקע. אזורי ההתחדשות העירונית בעיר רווים בבנייה גם ככה ואני לא בטוח שהוספת יח"ד שם זה הדבר הנכון. באזורים האלה עדיף להתמקד בפיתוח תשתיות".

אופי מקומי ואישי
כמי שגדל וחי כל חייו בהוד השרון, יקותיאל מרגיש מחויב לעיר. במשך שנים תמך במועדוני הכדורגל לנוער בהוד השרון וכפר סבא והשתתף בפרויקטים לילדים נזקקים. היקף הפעילות הגדול שלו הביא לפתחו הזדמנויות רבות לחשיפה והוא נמנע מרובם, גם במחיר של התרחבות נוספת.
"הציעו לנו הרבה פעמים להנפיק את החברה בבורסה אבל זה לא מתאים לאופי שלנו שהוא יותר מקומי ואישי. אנחנו לא מפרסמים ב"רשימות ה 100 "למיניהן, לא משקיעים בחוברות מהודרות או במשרדים נוצצים, כי אנחנו לא מוכרים תדמית אלא מוצרים. כשמישהו מבקש ממני המלצות אני מזמין אותו להגיע לאחד מבנייני הדיור שלנו, ללחוץ על האינטרקום באופן אקראי ולדבר עם כל אחד מהדיירים". בחברה עובדים האחים אמיר ומעוז, ובשנים האחרונות גם אביהם, שהיה בעברו קבלן חשמל.

איך מסתדרים בעסק משפחתי שהוא גם כל כך גדול ומורכב?
"יש חלוקת תפקידים. אני מטפל בתחום הפיתוח העסקי ומעוז בשאר התחומים – תכנון, יועצים, ניהול פרוייקטים.. בקיצור ב99ֵֵ% הנותרים. אישתי מנהלת את מתחם חללי העבודה ואבא שלנו יושב על המכרזים וחלק מהפעילות. יש לו ניסיון בעולם הבנייה שלנו לא יהיה אף פעם, והוא גם מייצג דור אחר ומיוחד של אנשים".

ומה לגבי דור ההמשך?

לאמיר יש ארבעה בנים בגילאי 20-7 ולמעוז שלושה ילדים. "אנחנו לא דוחפים אף אחד לשום דבר אבל מקווים שהם ירצו להיות מעורבים. אחרי הכל בנינו פה עסק גדול שמתוכנן בסופו של דבר להפוך לחברת אחזקות שתשכיר מתחמים לטווח ארוך.
מה אתה עושה בשעות הפנאי?
"אני אוהב את העבודה שלי ולא זקוק כל כך לתחביבים, אבל היום אני מרשה לעצמי להגיע הביתה יחסית מוקדם, ללבוש את תחפושת ה"סופר נני" וללכת עם הבן הקטן לג'ימבורי. זה משהו שלא עשיתי עם האחים הגדולים שלו ואני הכי נהנה ממנו.

 

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר