<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
התחדשות עירונית בתל מונד: פרויקט פינוי-בינוי אושר למרות התנגדות

התחדשות עירונית בתל מונד: פרויקט פינוי-בינוי אושר למרות התנגדות

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז אישרה תוכנית פינוי-בינוי בשכונת אלי כהן בתל מונד. פרויקט זה, הגדול ביותר מסוגו ביישוב, צפוי לשנות את פני השכונה. למרות התנגדות שהוגשה על ידי המועצה המקומית, התוכנית אושרה עם שינויים מסוימים
התחדשות עירונית בתל מונד: פרויקט פינוי-בינוי אושר למרות התנגדות
התחדשות עירונית בתל מונד: פרויקט פינוי-בינוי אושר למרות התנגדות

התוכנית המאושרת: פינוי-בינוי בשכונת אלי כהן

התוכנית שאושרה כוללת הריסה של חמישה מבני רכבת ישנים בני שלוש קומות, המכילים סך הכל 102 יחידות דיור. במקומם, מתוכננים להיבנות תשעה מבני מגורים חדשים, אשר יתנשאו לגובה של 8 עד 10 קומות. סך הכל, הפרויקט צפוי לכלול 370 יחידות דיור חדשות, שטחי מסחר ומבני ציבור.

מתוך כלל הדירות החדשות, 102 יחידות דיור יוקצו לבעלי הזכויות הקיימים, בעוד שיתר הדירות ישווקו בשוק החופשי. תוספת יחידות הדיור צפויה להגדיל את היצע הדיור ביישוב ולמשוך אוכלוסייה חדשה לאזור. כמו כן, שטחי המסחר החדשים צפויים לתרום לפיתוח הכלכלי של השכונה וליצירת מקומות עבודה חדשים.

הפרויקט מובל על ידי חברת אב-גד החזקות, המחזיקה ב-51% ממנו, בשיתוף עם חברת שפונדר פדלון. חברת הפניקס מחזיקה באופציה להחזיק עד 37.5% מהפרויקט. התכנון האדריכלי של הפרויקט הופקד בידי משרד זית-לב אדריכלים, אשר אמון על עיצוב השכונה החדשה. הפרויקט שם דגש על יצירת סביבת מגורים מודרנית ואיכותית, תוך שילוב שטחים ירוקים ופתוחים לרווחת התושבים.

התנגדות המועצה המקומית לתכנית ודחייתה

למרות היתרונות הגלומים בפרויקט, המועצה המקומית תל מונד הגישה התנגדות לתוכנית. עיקר ההתנגדות נגע לתוספת הצפויה של יחידות דיור, שלטענת המועצה עלולה להעמיס על התשתיות הקיימות ולפגוע באיכות החיים של התושבים.

עם זאת, הוועדה המחוזית דחתה את רוב טענות המועצה, תוך שהיא מציינת את הצורך בהתחדשות עירונית ואת הפוטנציאל של הפרויקט לשפר את פני השכונה. הוועדה אישרה את התוכנית עם שינויים מסוימים, ביניהם הוספת 400 מ"ר שטחים מבונים לצורכי ציבור, ובתמורה אושרה תוספת קומה לבניין אחד בפרויקט. החלטה זו משקפת את האיזון בין צרכי הפיתוח וההתחדשות העירונית לבין שימור איכות החיים של התושבים.

היבטים כלכליים ומשמעויות הפרויקט

הפרויקט צפוי להניב הכנסות כוללות של כ-881 מיליון שקל, כאשר הרווח הגולמי החזוי עומד על כ-270 מיליון שקל. נתונים אלו מעידים על הפוטנציאל הכלכלי המשמעותי של הפרויקט, הן עבור היזמים והן עבור היישוב כולו.

מעבר להיבטים הכלכליים הישירים, לפרויקט צפויות להיות גם השפעות עקיפות על הכלכלה המקומית, כגון יצירת מקומות עבודה חדשים, הגדלת הכנסות הארנונה של המועצה ושיפור תדמית היישוב. כמו כן, הפרויקט עשוי להוות מודל לפרויקטים דומים של התחדשות עירונית ביישובים אחרים ברחבי הארץ. השלמת הפרויקט צפויה לשדרג את איכות החיים של תושבי השכונה והיישוב כולו.

הגשת התנגדות לתוכנית בניה – מדריך

לכל אדם הסבור כי תוכנית בנייה פוגעת באינטרסים שלו, קיימת הזכות להגיש התנגדות. ניתן להגיש התנגדות לוועדה המקומית, המחוזית או לוועדה הארצית למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), תוך 60 יום מיום פרסום התוכנית. הוועדה רשאית להאריך את תקופת ההתנגדות ב-30 ימים נוספים.

את ההתנגדות יש להגיש לוועדה שהפקידה את התוכנית, בצירוף עותק לוועדה המחוזית (במקרה של תוכנית שהופקדה על ידי הוועדה המקומית) או לוועדה המקומית (במקרה של תוכנית שהופקדה על ידי הוועדה המחוזית). התנגדות לתוכנית שהופקדה בוותמ"ל ניתן להגיש באופן מקוון. הוועדה הדנה בהתנגדות רשאית לדחות או לקבל אותה. במידה וההתנגדות נדחתה, ניתן להגיש ערר על ההחלטה.

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר