fbpx
				
					<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
מה משמעות השביתה של ועדות התכנון והבנייה – צוללים לנדל"ן 65

מה משמעות השביתה של ועדות התכנון והבנייה – צוללים לנדל"ן 65

פורום 15 הערים הגדולות הודיע על השבתת ועדות התכנון והבנייה המקומיות. האיום נשמע לרובנו רחוק ושאיננו משפיע על חיי היום יום שלנו, אך הדבר רחוק מהאוד מהמציאות. ועדות התכנון והבנייה משפיעות מאוד על איכות החיים שלנו, צביון הסביבה שלנו וכל מה שסובב אותנו.

מכייון שהנושא על ראש סדר היום,  נדבר על תפקידיה של הועדה המקומית לתכנון ובנייה ואיך היא משפיעה על חיינו.

תכנון

התפקיד הראשון של הועדה המקומית הוא תפקידה כגוף מתכנן ואחראי על התכנון במרחב המקומי. הועדה המקומית רשאית להכין תכניות חדשות שיקבעו את הבינוי שיהיה באזור, יקבעו את כמות השטחים הציבוריים שיהיו, יקבעו את המרחקים בין הבניינים, את רוחב הדרכים, כמות הרחובות המסחריים וכפועל יוצא את איכות החיים בסביבה.

לצד הזכות ליזום ולתכנן, הועדה גם מוסמכת לאשר ולדון בתכניות מסוימות של יזמים פרטיים (במידה והן בסמכות מקומית לפי מה שקבע המחוקק), או להמליץ או לא להמליץ על תכניות של יזם פרטי בפני הועדה המחוזית במידה והיא בעלת הסמכות לאשר ולדון בתכניות אלה.

הועדה המקומית יכולה להצטרף כמגישת התכנית ולתת עידוד וזירוז לתכניות פרטיות בעשותה כך. כך, הועדה המקומית יכולה להשפיע גם על תכניות שנעשות על ידי יזמים פרטיים, והיא קובעת כיצד ייראה המרחב התכנוני שלה.

בנייה

התפקיד השני המשמעותי של הועדה המקומית היא הליכי הרישוי. כל מבנה חדש אשר מוקם בישראל, חייב בהיתר בנייה. היתר בנייה מתקבל בהליך רישוי אשר גם עליו אמונה הועדה המקומית. לוועדה יש 3 גופים אשר במסגרתם ניתן לדון בבקשות להיתרי בניה ולאשר אותן:

  1. רשות רישוי – זהו גוף אשר מורכב מיו"ר הועדה לתכנון ובנייה וממהנדס/ת העיר. הגוף רשאי לדון ולאשר בקשות אשר תואמות לחלוטין את תכנית בניין העיר בתוקף, שלא מבוקשות בהן הקלות, ושלא מבוקש בהן שימוש חורג. לרשות הרישוי סמכות בנושאי רישוי בלבד.
  2. ועדת המשנה לתכנון ובנייה – זוהי ועדה המורכבת מנבחרי הציבור המקומיים ומתכנסת לעתים קרובות. הועדה רשאית לדון ולאשר כל תכנית ו/או בקשה להיתר אשר מונחת לפתחה והן בסמכות הועדה המקומית.
  3. מליאת התכנון והבנייה – זוהי ועדה המורכבת מכלל נבחרי הציבור המקומיים (חברי מועצת העיר) והיא מתכנסת לעתים רחוקות יותר. סמכותה דומה לסמכות ועדת המשנה, אלא אם צוין במפורש בהוראות תכנית בניין עיר או בהחלטת מדיניות עירונית כי נושאים מסוימים יידונו במליאת התכנון והבנייה. למשל, כאן בכפר סבא הוחלט כי כל פרויקט התחדשות עירונית יידון במליאת התכנון והבנייה.

כמו כן, כל חבר מליאה רשאי להביא נושא אשר נידון בועדת המשנה לדיון נוסף במליאת התכנון והבנייה.

נציין כי פרט לגופים אשר דנים בתכניות ובבקשות להיתרים, ישנם עובדים מקצועיים בועדות אשר מכינים תכניות, מלווים יזמים בהליכי הכנת תכניות ובקשות להיתרים, בודקים כיצד הם עומדים בתנאים שונים הקבועים בחוק או הקבועים במדיניות עירונית, ועובדים יום יום בכדי לקדם פרויקטים שונים ואת תכנון העיר.

השביתה שהתחילה היום, במידה ותימשך עלולה לדחות קידום תכניות  בנייה חדשות, לדחות הליכי תכנון וכן הליכי רישוי, מה שיכול להשפיע על החיים של כולנו.

נקווה כי המחלוקות בין הרשויות המקומיות לשלטון הארצי ייפתרו בהקדם והועדות ישובו לעבודתן החשובה.

 

שמאית מקרקעין יעל סער סמנכ"ל אנגלו סכסון תל אביב

חברת מועצת העיר כפר סבא

מטעם סיעת כפר סבא מתקדמת

שאלות ליעל סער

 

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר