גלעד, תושב רמת גן בן 65, נשוי ואב לשלושה, הוא דור שלישי בענף הבנייה, המכיר מקרוב את אתגריו ואת הצורך ברפורמות משמעותיות בתחום. "השיטה כולה חולה", הוא אומר ולדבריו הוצאת היתר בנייה בישראל היא תהליך מסובך וארוך, אך הבעיה אינה נקודתית אלא מערכתית. "המערכת עובדת לא נכון, והשיטה כולה חולה", הוא מסביר. "כדי לשפר את המצב, יש צורך בבחינה מחדש של תהליכי הרישוי והתכנון, אשר כיום אורכים שנים ויוצרים עומסים בלתי נסבלים על היזמים והקבלנים". לדבריו, המדינה חייבת לשפר את ההתנהלות מול הרשויות המקומיות ולייעל את התהליכים הביורוקרטיים כך שזמן קבלת היתרים יתקצר משמעותית.

כפר סבא
ניסיון של 40 שנה בענף הבנייה
גלעד מחזיק בתואר B.Tech בשמאות מקרקעין ומכהן כחבר בהנהלת ארגון הקבלנים והבונים מחוז שרון-שומרון, יו"ר הוועדה המוניציפלית בארגון, חבר בוועדה המייעצת לשר המשפטים על פי חוק תכנון ובנייה, חבר בלשכת שמאי המקרקעין והאקדמיה לשמאות ומקרקעין.
"אני בתחום הבנייה מאז גיל 25. סבי ואבי עסקו בענף, ואחרי שאבי נפטר באופן פתאומי, החלטתי להמשיך את דרכו. למרות שמדובר בענף קשה, התחושה של הקמת פרויקט חדש שמעניק בית למשפחות היא בלתי ניתנת לתיאור", הוא מספר.
גלעד מדגיש כי ניסיונו הרב מאפשר לו להבין לעומק את צורכי הקבלנים, היזמים והרשויות המקומיות. "אני חי את התחום הזה כל חיי, ויודע בדיוק איפה הקשיים ואיך ניתן לשפר את המצב", הוא אומר.
בין הפרויקטים שגלעד גאה בהם במיוחד ניתן למנות את "ויו נוף" – מתחם מגורים בן 200 יחידות דיור בשכונה הירוקה בכפר סבא, הכולל פארק פנימי ייחודי, וכן את פרויקט "T.V הרצליה" ליד המכללה הבינתחומית בהרצליה. "מדובר בפרויקטים שמצליחים לשלב בנייה איכותית עם סביבה ירוקה ותכנון מתקדם", הוא מדגיש.
בהתייחסו למצב הנוכחי של הענף, גלעד מזהה שתי בעיות עיקריות: מחסור חמור בכוח אדם ובירוקרטיה עירונית מכבידה. "כיום, קבלת היתר בנייה לוקחת לפחות שלוש שנים – מצב בלתי נסבל שמביא לעלויות מימון מטורפות", הוא אומר. "רשויות התכנון חייבות להתייעל ולהתאים את עצמן לצרכים של הקבלנים. יותר מדי פעמים אנחנו נתקלים בהליכי רישוי מסורבלים, חוסר תיאום בין משרדים ממשלתיים ועיכובים בלתי נגמרים. זה פוגע בכולנו – גם ביזמים, גם ברוכשי הדירות וגם במשק כולו".
גלעד מדגיש כי בעיית כוח האדם בענף היא קריטית. "אנחנו חייבים למצוא פתרונות כדי למשוך עובדים חדשים לענף, בין אם זה דרך הסבת מקצוע, עידוד עובדים ישראלים להיכנס לתחום, או גיוס עובדים זרים בצורה מסודרת. אחרת, נתקשה לעמוד בקצב הבנייה הנדרש".
מה גרם לך להתמודדות לראשות הארגון?
אני רואה בתפקיד שליחות. אנחנו בתקופה מאתגרת, ורוני בריק הותיר אחריו נעליים גדולות. עם הניסיון שלי והקשרים שצברתי, אני מאמין שאני יכול לחבר בין הקבלנים, לקדם רפורמות ולפעול לצמצום הבירוקרטיה בענף".
גלעד מוסיף כי בכוונתו להוביל שינוי אמיתי בארגון וליצור שיתופי פעולה משמעותיים עם גורמים ממשלתיים ומוניציפליים. "אנחנו חייבים לפעול יחד כדי לשפר את הענף ולהקל על כל מי שעוסק בו. האינטרס של הקבלנים הוא גם האינטרס של הציבור – ככל שהבנייה תהיה יעילה ומהירה יותר, כך מחירי הדירות יתייצבו והתהליך כולו יהפוך נגיש יותר לכל הצדדים".
בין תוכניותיו לתפקיד, הוא מציין את החשיבות של חיזוק הקשרים בין הקבלנים, יצירת מסלולי הכשרה מקצועיים חדשים והידוק שיתוף הפעולה עם מוסדות המדינה. "אני בא לעשות שינוי. אני מאמין שאפשר לשפר את המצב, ואני מתכוון להילחם כדי שזה יקרה", הוא מסכם.
הבחירות לראשות ארגון הקבלנים מחוז השרון והשומרון יתקיימו ב25.3.25
מנכ"ל ארגון הקבלנים מחוז השרון מר ויקטור כנפי: "תפקיד יו"ר הארגון הינו תפקיד חשוב , מרכזי ומשפיע בכל רבדי העשייה של הארגון , החל מקביעת המדיניות, סדר היום , ההתנהלות מול הרשויות והרגולטור, סל הסיוע לחברי הארגון ועוד. תפקיד זה הינו חשוב במיוחד בתקופה זו בה הענף נמצא בשלבי התאוששות ויציאה מהמשבר שנכפה עליו בעקבות המלחמה. אני מאחל למועמדים לתפקיד הצלחה ונמשיך להיות ארגון מובילו גם בהובלתו של מי שייבחר כיו"ר הארגון הבא".