טל מביא עמו ניסיון רב לתפקידו החדש. כהונתו בנתניה כללה ניהול פרויקטים מורכבים של התחדשות עירונית, אשר יהיו חיוניים כאשר חדרה יוצאת לדרך בתוכניות הפיתוח השאפתניות שלה.
רקע וניסיון של ארז טל
ארז טל, בן 54, מביא עמו רקע חזק בתכנון ערים ואדריכלות לתפקידו החדש כמהנדס העיר חדרה. טל, תושב חדרה, צבר ניסיון רב במשך השנים, מה שהופך אותו לנכס בעל ערך עבור העירייה.
לפני מינויו בחדרה, כיהן טל כמהנדס העיר נתניה משנת 2019. במהלך כהונתו בנתניה, הוא ניהל ועדה עצמאית מיוחדת, אחת מארבע בלבד במדינה, אשר הייתה מרכזית בפיקוח על פרויקטים שונים של פיתוח עירוני. תפקידיו כללו הקמת שבע שכונות חדשות וקידום ואישור של תוכניות התחדשות עירונית רבות – למעלה מ-300 שקודמו ויותר מ-40 שאושרו. בנוסף, טל מילא תפקיד משמעותי בשיפור התשתית של העיר, כולל תוכנית מקיפה לאזור התעסוקה הראשי ורפורמה משמעותית בתחבורה הציבורית.
לפני תפקידו בנתניה, טל מילא תפקידים בולטים בערים אחרות. הוא היה מנהל מחלקת התכנון ואדריכל העיר רמת גן, ואדריכל העיר רמת השרון. הקריירה שלו כוללת גם תפקידים בחברות פרטיות הן בישראל והן בחו"ל, שם צבר ניסיון רב בפיתוח ותכנון עירוני. רקע מגוון זה מצייד את טל בכישורים ובתובנות הנדרשות להתמודדות עם האתגרים וההזדמנויות הנלוות לצמיחה ולפיתוח הצפויים של חדרה.
ארגון הקבלנים בנתניה: "מאחלים לאדריכל ארז טל הצלחה רבה בתפקידו הבא והמאתגר. בחמש וחצי השנים האחרונות עבדנו בשיתוף פעולה עם ארז וניסינו לקדם את התפתחות העיר נתניה. לא תמיד ראינו את הדברים עין בעין אך תמיד היה ברור שמדובר בשיקולים ענייניים ומקצועיים. ארז הוביל את מנהל ההנדסה ביד רמה, כשרון ומקצועיות ואנו בטוחים כי העיר חדרה תיהנה מיכולותיו.
ביקורת על תפקודו
במהלך כהונתו כמהנדס העיר נתניה, ארז טל ספג ביקורת בנוגע לטיפולו בפרויקטים של התחדשות עירונית. מבקרים טענו כי מעורבותו הרבה של טל בשינויי התכנון עבור התושבים עיכבה את היתכנותם של פרויקטים רבים. עיכובים אלה הובילו לתסכול בקרב התושבים והיזמים, שחשו כי התקדמות ההתחדשות העירונית מעוכבת.
תוכניות הפיתוח והעתיד של חדרה
חדרה נמצאת על סף שינוי משמעותי, עם תוכניות שאפתניות להכפיל כמעט את אוכלוסייתה בשנים הקרובות. אסטרטגיית הפיתוח של העיר כוללת בניית שכונות חדשות ושדרוגים משמעותיים לשכונות קיימות, שימלאו תפקיד מכריע בקליטת הצמיחה הזו. פרויקטים אלה להתחדשות עירונית נועדו לחדש את התשתית העירונית, לשפר את המרחבים הציבוריים ולשפר את איכות החיים של תושביה.
במרכז הפיתוח של חדרה עומד שיפור מערכת התחבורה שלה. העיר מתכננת ליישם רפורמות מקיפות כדי להפוך את התחבורה הציבורית ליעילה ונגישה יותר. זה כולל הרחבת קווי אוטובוס, שיפור רשתות הכבישים, ואולי אף הכנסת אמצעי תחבורה חדשים כדי להפחית את הגודש ולקדם ניידות בת קיימא.