<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 456021424 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-456021424"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'AW-456021424');
</script>
				
			
"מתחם בני ברית הוא פצע אורבני פתוח במרכז הוד השרון"

"מתחם בני ברית הוא פצע אורבני פתוח במרכז הוד השרון"

סגן ראש עיריית הוד השרון רן יקיר בטור אישי על החלטת מליאת המועצה לדחות את אישור פרוייקט בני ברית בהוד השרון. "חברי הוועדה מהאופוזיציה שרצו בעצירת התכנית, ניסו לייצר מצג שווא של הצעת פשרה וכך חשבו ליהנות מכל העולמות – גם למנוע אישור של תכנית שעברה את כל השלבים החוקיים ושכמעט לא הוגשו לה התנגדויות, וגם לא להצטייר ציבורית כמי שעושים את זה."
"מתחם בני ברית הוא פצע אורבני פתוח במרכז הוד השרון" מתחם בני ברית הוד השרון
מתחם בני ברית הוד השרון, פצע אורבני פתוח בלב הוד השרון

לאחר הבחירות ב 2024 מוניתי לסגן ראש העירייה ולממלא מקומו של יו״ר הוועדה לתכנון ובנייה. זאת לאחר שישבתי כחבר בוועדת המשנה לתכנון ובנייה מאז 2019. ביום ראשון האחרון ישבתי בראש מליאת הוועדה לתכנון ובנייה שעסקה בהצגה ראשונית של רעיונות תכנוניים למתחם מדרחוב המושבה בדרך רמתיים, ובהמשך בדיון שמיעת התנגדויות לתכנית בני ברית.

מתחם בני ברית הוא פצע אורבני פתוח במרכז העיר כשבעלי הנכסים במתחם מנסים לקדם בו תכנית התחדשות כבר מעל 20 שנים. בשנת 2015 אושרה לבסוף תכנית בוועדה המחוזית, ביוזמת עיריית הוד השרון. התכנית קובעת שמתחם המלאכה ייהרס ובמקומו יוקמו 140 יחידות דיור בשני בניינים בני 17 קומות.
בנוסף קובעת התכנית שגני הילדים ואולם בני ברית, הנמצאים במתחם, ייבנו מחדש ע״י יזם התכנית, וכן מקצה זכויות בנייה לבניין ציבורי עירוני בן שתי קומות וחניון ציבורי עילי.

בני ברית הוד השרון
מתחם בני ברית הוד השרון

 

"חברי הוועדה מהאופוזיציה שרצו בעצירת התכנית, ניסו לייצר מצג שווא של הצעת פשרה, חשבו ליהנות מכל העולמות - גם למנוע אישור של תכנית שעברה את כל השלבים החוקיים ושכמעט לא הוגשו לה התנגדויות, וגם לא להצטייר ציבורית כמי שעושים את זה."

התכנית שאושרה ב 2015 היא תכנית מתארית, ז״א שלא ניתן להוציא מכוחה היתרי בנייה ונדרשת הכנת תכנית מפורטת לשם כך.
בשנת 2017 הוגשה לראשונה תכנית מפורטת למתחם. התכנית לא מוסיפה זכויות בנייה (שטחי דירות ויחידות דיור) לדיור הפרטי, אך משנה את פריסת הדירות ומגביהה את הבניינים ב3 קומות על חשבון השטח הקרקעי שלהם.
כמו כן יוצרת התכנית המפורטת שיפורים תכנוניים המגדילים בצורה משמעותית את זכויות הבנייה הציבורית, כך שהבניין הציבורי יהיה בן 5 קומות במקום 2 וייבנה לו חניון תת קרקעי גדול.
העירייה מחזיקה ב 58% מהשטחים בתכנית, אך כל השטחים שלה הם שטחים בייעוד ציבורי, ולכן היא אינה זכאית לנכסים סחירים במצב היוצא, למעט שטחי מסחר שניתן לבנות בבניין הציבורי.
במהלך הקדנציה הקודמת קודמה הפקדה של התכנית ונחתם הסכם עקרונות בין היזם לעירייה על יישום המטלות של היזם.
כשמליאת הוועדה המקומית, לאחר שהמליצה על קידום התכנית מספר פעמים, עצרה את ההפקדה בשנת 2023, הוגש ערר לוועדת הערר המחוזית. הערר התקבל ובהחלטת ועדת הערר הובעה ביקורת על ההחלטה של הוועדה המקומית תוך טענה ששינתה את עמדתה ללא שינוי בנסיבות. כמו כן התייחסה ועדת הערר לחלוקת הזכויות בין היזם, בעלי הנכסים והעירייה וקבעה שאין הצדקה לבחינה מחודשת שלהן.
בהתאם להחלטת ועדת הערר הפקדנו את התכנית להתנגדויות בספטמבר 2024, ולאחר ארבעה חודשים הוגשו לה שתי התנגדויות בלבד של תושבים, התנגדות של ארגון בני ברית על רקע שמאי והתנגדויות טכניות של היזם ומהנדסת העיר (התנגדויות טכניות של יזם ומהנדסת עיר מקובלות בתכניות כאלה, שכן לעיתים עובר זמן רב בין הכנת התכנית להפקדתה ויש צורך או רצון בתיקונים).
בחודשים האחרונים, כמו גם לפני הפקדת התכנית, התקיים מסע של הכפשות בנושא התכנית, מסע שכלל האשמות בשחיתות ודברי הבל על אפשרויות דמיוניות שכאילו עומדות בפני העירייה ומתעלמות מהעובדות של התכנית המאושרת והחלטת ועדת הערר שקבעו את מרחב האפשרויות החוקיות. כמו כן מתעלמים המכפישים מכך שהפרמטרים המרכזיים בתכנית המאושרת והחדשה נקבעו עוד בתקופה שראש העירייה הנוכחי היה חבר מועצה מן השורה ואפילו לא התמודד לתפקיד.
בעיני, מיעוט ההתנגדויות מהציבור מצביע על חוסר הלימה בין העיסוק הפוליטי בתכנית לאורך הקדנציה הקודמת וביתר שאת בחודשים האחרונים, לבין העניין הציבורי האמיתי בה.

סגן ראש עיריית הוד השרון ויו"ר הוועדה רן יקיר

ביום ראשון 6.4 התכנסה הוועדה המקומית בראשותי כדי לדון בהתנגדויות שהוגשו, לתת להם מענה, ולתת תוקף (אישור סופי) לתכנית כתלות במענה להתנגדויות.
בדיון הזה, כמו בדיונים הקודמים בתכנית, לא השתתפו ראש העירייה וסגניתו, מכיוון שהצהרות ניגוד העניינים שלהם כוללות את מתחם בני ברית. בעבר ניהלו את הישיבות בנושא סגני ראש העירייה האחרים, מאיר חלוואני וכנרת אלישע כהן, והפעם ניהלתי אני את הדיון, בתפקידי כמ״מ יו״ר הוועדה לתכנון ובנייה.
לצערי, לאחר דיון של כ 6 שעות בתכנית (השעתיים הראשונות הוקדשו לתכנית אחרת), היה בוועדה רוב קטן למתנגדי התכנית וכך החליטה הוועדה לא לתת תוקף לתכנית בני ברית.
בהינתן העובדה שהוגשו התנגדויות מעטות, ובהינתן העובדה שהתכנית וחלק מהטיעונים נגדה נבחנו בערכאות מקצועיות חיצוניות לעיר (ועדה מחוזית, ועדת ערר מחוזית והוועדה לניגודי עניינים של נבחרי ציבור), ואלו נתנו אור ירוק לקדם אותה, היתה החלטת הוועדה הפעם בניגוד לעמדת הצוות המקצועי ובניגוד לעמדתי כיו״ר הוועדה.

חברי הוועדה מהאופוזיציה שרצו בעצירת התכנית, ניסו לייצר מצג שווא של הצעת פשרה שמבקשת בעצם לדחות את ההחלטה עבור חוו״ד כלכלית, וכך חשבו ליהנות מכל העולמות – גם למנוע אישור של תכנית שעברה את כל השלבים החוקיים ושכמעט לא הוגשו לה התנגדויות, וגם לא להצטייר ציבורית כמי שעושים את זה. לטעמי, דחייה כזו לא היתה גורמת לשינוי הסכם העקרונות בין היזם לעירייה ולא היתה משנה את חלוקת הזכויות, שמעוגנת בתכנית מ 2015 (במעמד של חוק), אך היתה חושפת את הוועדה המקומית לתביעות ומחלישה את מעמדה.

מה הלאה? אין לדעת.
החודשים הבאים יקבעו אם מתחם בני ברית יקבל את השינוי שהעיר ראויה לו, או שהפוליטיקה הקטנה ניצחה.

עוד כתבות
כתבות נוספות שהועלו ללוח נמצאות לפנייך
רוצים לפרסם?
צרו איתנו קשר
שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

תפריט נגישות

דברו איתנו

משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר

שם מלא
טלפון
אימייל
פרטי / קבלן / מתווך
סיבת יצירת קשר

הרשמה לועידה