אין הרצלייני שעבר במרכז העיר בחודשים האחרונים ולא הבחין באתר הבנייה ברחוב סוקולוב 45-43 שבו בונה קבוצת זנזורי נדל"ן בניין מגורים יוקרתי.
את קבוצת זנזורי נדל"ן הקים לפני למעלה מ- 50 שנים פרדי זנזורי ז"ל, מהקבלנים הוותיקים והמוערכים בישראל ומוותיקי התאחדות בוני הארץ. את העסק המצליח מנהלים כיום שני בניו, רפי ובני.
את רפי, תושב הרצליה ב- 13 השנים האחרונות, תפסתי לראיון ערב נסיעתו לאיחוד האמירויות במשלחת רשמית של התאחדות קבלנים בוני הארץ. כחבר נשיאות, רפי הוזמן להצטרף למשלחת עם שר השיכון על מנת לבחון שיתופי פעולה עתידיים בין המדינות. "אנו חברה של דור שני שאחי ואני מנהלים אותה", מספר רפי וממשיך: "החברה שלנו פועלת באזור השרון הדרומי וצפון גוש דן והיא גם קבלנית וגם יזמית. במשך כל השנים לא ויתרנו על קבלנות למרות שזה קשה, פחות מרוויח ויותר מורכב, אבל זה מאפשר לנו את השליטה המלאה באיכות המוצר, גמישות תכנונית ושיווקית ומאפשר לנו להיות נוחים וזמינים ללקוחות ולדיירים מכיוון שהכל נמצא תחת הידיים שלנו. חשוב לנו המגע האישי שלנו ולכן אנו לא מתרחבים לאזורים אחרים בארץ".
בימים אלו, החברה עומלת על שלושה פרויקטים במקביל: ברחוב סוקולוב בהרצליה ) בסמוך לצומת שדרות ח"ן ובן גוריון, היכן שהיה בעבר "שניצל 20 ,)"ברחוב אבטליון בהרצליה וברמת גן. העבודות לבניית הבניין בסוקולוב החלו ברבעון השלישי של 2021 ,כאשר במקום יוקם בניין מגורים יוקרתי של 9 קומות עם 45 יח"ד וזאת מעל קומת מסחר של 500 מ"ר. מסתבר שהפרויקט ברחוב סוקולוב בהרצליה נולד תוך כדי קשיים לא מעטים כפי שמספר רפי: "לאחר שעשינו עסקה על איחוד המגרשים ותכננו את הפרויקט נודע לנו שהבית במרכז המגרש הוכרז כבית לשימור. בעינינו לא היה בו שום דבר שמצריך שימור אלא רצף של טעויות, אבל לצאת מתכנית שימור זה מאוד מורכב ובהרצליה אף בית לא הצליח לצאת מזה. היה לנו ברור שאם הבית יוכרז לשימור במרכז המגרש לא יהיה ניתן לבנות פרויקט משמעותי ולכן ערערנו על עניין השימור למועצה הארצית לתכנון ובניה ורק שם הורידו את הבניין מרשימת אתרי השימור בהרצליה לאחר שקיבלו את הטענה שלנו שהבניין לא ראוי לשימור והיו טעויות בהחלטת השימור.
רפי, פורסם לאחרונה שמחירי הדירות עלו ב- 13 אחוז .כחברה קבלנית, עליית המחירים טובה לכם?
"למרות שזה נשמע מפתיע, לנו כחברה קבלנית יזמית עדיף שוק נדל"ן יציב עם מחירים יציבים. העלייה של השוק מובילה אותנו לצורך לעשות הערכות ואומדנים בכניסה לפרויקטים חדשים. צריך להבין שחומר הגלם העיקרי שלנו הוא מגרשים וקרקעות. לפני איקס שנים קניתי בהרצליה מגרש בחצי מיליון שקל לדירה והיום מגרש כזה עולה מיליון וחצי אז אתה מבין שעל אותו היקף פרויקט צריך להשקיע יותר הון. הרווחיות שלנו כיזם במהלך כל השנים נשארת זהה ונעה סביב %18 לפרויקט, כך שאני מעדיף שהקרקע תהיה יותר זולה וזמינה למכור דירות יותר בזול מה שמבטיח לי שוק הרבה יותר רחב והרבה יותר זול ואת זה יגיד לך כל מי שוותיק בענף".
ומדוע זה לא קורה?
"הבעיה העיקרית כמובן היא מחסור בקרקע וגם העובדה שמשך הזמן להוצאת היתרי בניה ואישורים הוא לא סביר. כקבלן ותיק, אני זוכר שהיינו מוציאים היתרי בניה בכמה חודשים והיום זה לוקח לא פחות משלוש שנים".
מה המדינה צריכה לעשות כדי להוריד את מחירי הדירות?
"המדינה צריכה לעודד את הרשויות המקומיות לקדם באופן אינטנסיבי התחדשות עירונית. יש חשש שגוי מעודף צפיפות, אבל עודף צפיפות מביא לאיכות חיים טובה יותר מהקיימת. ניקח את הרצליה כדוגמא. עיר לא צפופה שלא מאפשרת מספיק מסחר ופעילות אורבנית אינטנסיבית. בעיניי, פרויקט גליל ים הוא שגוי. היו צריכים להכניס בשכונה הזאת פי שלוש אנשים תוך הקמת יציאה נוספת לכביש החוף ולנתיבי איילון ואז היה מתאפשר לתת יותר שירותים קהילתיים ומסחר. הבניה במרכזי ערים בארץ היא שגויה. המקומות שכולנו אוהבים לטוס אליהם בעולם, כמו פריז ברצלונה לונדון ועוד, הם צפופים פי 7 מאשר בארץ".
מדוע המדינה לא עושה את מה שאתה מציע?
"דרוש אומץ ציבורי גדול מאוד כדי לייצר צפיפות גדולה יותר. הדיירים הקיימים ברחוב לא אוהבים את זה. זה מזכיר לי את ההתנגדות בעבר של תושבי רמת אביב לבניית קניון רמת אביב וכיום הם לא יכולים לתאר את חייהם ללא הקניון. זה דורש חקיקה מתאימה. היום כל דייר, שמתנגד מסיבה כלשהי, יכול לעכב פרויקט בשנים ארוכות ואף לבטל אותו. אני חסיד גדול של זכויות הפרט וכיבוד הרכוש הפרטי, אבל גם זה צריך להיות
מאוזן. כמו שיש הפקעות לצרכי ציבור צריך למצוא את הדרך הנכונה והמאוזנת שתאפשר להוציא יותר מהר פרויקטים של התחדשות עירונית".
בהרצליה יש מתנגדים רבים לצפיפות ומגדלים בטענה שלא רוצים להפוך להיות כמו פ"ת והוד השרון.
"אני מסכים שפ"ת והוד השרון זה מודל רע מאוד לשכונות מגדלים מכיוון שהם הקימו שכונות שינה שבהן הבן אדם מגיע בערב מהעבודה ישן ובבוקר לוקח את הילדים למוסדות החינוך ונוסע לעבודה. יש שכונות נהדרות כמו רמת אביב ג' עם מרכז שוסטר ומבני ציבור, "עיר ימים" בנתניה היא שכונת מגדלים צפופה אבל מספקת איכות חיים נפלאה. לפני 18 שנים, התחלנו לפעול בהרצליה, הייתה נטישה של צעירי העיר. מכרנו בנתניה יותר דירות להרצליינים מאשר הם קנו בהרצליה כי לא הייתה להם אפשרות כלכלית. הייתה מדיניות מרסנת של הבנייה. לאחר מכן היה שינוי במדיניות של תמ"א וזה עזר לתושבי הרצליה הצעירים לחזור לעיר. והיום שוב בגלל עליית מחירים, צעירי הרצליה לא יכולים לקנות דירה כאן. צריך לדאוג שצעירי הרצליה לא יתרחקו ממשפחותיהם. יש להרצליה הצדקה כלכלית תכנונית לתת בוסט גדול להתחדשות עירונית". אתם כבר מספר שנים נותנים חסות לקבוצת הכדורסל של בני הרצליה.
ספר איך נוצר הקשר ביניכם למועדון?
"הגענו לקבוצת הכדורסל דרך ההיכרות עם אלדד אקוניס, יו"ר הקבוצה, שהזמין אותנו לראות משחק לפני עשר שנים בערך.
נדלקנו על הקבוצה, על האווירה הטובה והחמימה והתחלנו לתת חסות. אנחנו מתמידים והיינו איתם גם בימים הקשים של ירידת ליגה. מתן החסות למועדון נובע כחלק ממעורבות קהילתית שלנו ורצון להיות מעורבים בצדדים שונים במקומות שאנחנו פעילים. הזכייה בגביע המדינה הייתה עבורנו רגע מאושר וחגגנו עם הקבוצה בשער העיר לאחר המשחק. בנוסף, אני גם חבר דירקטוריון בקבוצת הכדורגל של מכבי נתניה ואנחנו תומכים גם במועדון הזה".
בשנים האחרונות נכנסה החברה לעולם ההתחדשות העירונית, שמה הטוב והאמינות שבנתה במהלך השנים היוו גורם שסייע לה לחתום על הסכמים עם וועדי בתים רבים שבחרו בה. מצוקת הקרקעות באזורי הביקוש בהם פועלת החברה מחייבת כל חברה להתמודד עם פרויקטים של התחדשות עירונית כיוון שאלו עתודות הקרקע הזמינות. הקבוצה מחזיקה ברישיון קבלן רשום פעיל ברשם הקבלנים בישראל, היא מומלצת ברשימת משרד השיכון והבינוי לפרויקטים של התחדשות. הבניה בפועל מבוצעת ומנוהלת הן באמצעות עובדי הקבוצה והן בהפעלה מפוקחת של קבלני משנה חיצוניים נבחרים. כמו כן עובדי החברה מחזיקים בניסיון מצטבר של עשרות רבות של שנים בכל סוגי הפעילות היזמית, כולל הפן העסקי, המשפטי-חוזי והתכנוני מינהלי. החברה שמה דגש מיוחד על העסקת אדריכלים ויועצים מקצועיים מהשורה הראשונה.
משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר