הרצליה קידמה תכנית מחליפה לתמ"א ואישרה אותה. הרצליה היא אחת מהערים המובילות בישראל מבחינת כמות היתרי תמ"א 38 , כאשר במסגרת התכנית האסטרטגית להתחדשות מרכז העיר, העירייה מעודדת בניה לגובה לאורך צירים ראשיים כמו דרך ירושלים, ארלוזורוב והבריגדה היהודית, יחד עם הקמת חזית מסחרית הפונה לרחוב.
תכנית העירייה מחלקת את מרכז העיר ל-3 אזורים, כאשר החלק הצפוני מיועד להתחדשות של מגורים, החלק המרכזי משלב שימוש ופיתוח מוקדים עירוניים וכולל מסחר, פנאי ותרבות יחד עם מגורים, בעוד שהחלק הדרומי צפוי להפוך לאזור אורבני אינטנסיבי, לרבות מסחר. על פי העירייה, אזורים אלו הם הבסיס לפרויקטים של התחדשות עירונית בעיר.
בהרצליה מספר מתחמים משמעותיים הנמצאים בשלבים שונים של התקדמות ביניהם שיכון ויצמן בו מתוכננות לההרס כ550 דירות ולהבנות כ1800 דירות חדשות. ושכונת יד התשעה (שביב) המתוכננת להבנות מחדש במסגרת התחדשות עירונית.
תמ"א 38 / חלופת שקד / פינוי בינוי?
ככלל עיריית הרצליה מעדיפה פרוייקטי הריסה (תמ"א 38/ב / פינוי בינוי / חלופת שקד) על פני פרוייקטי חיזוק (תמ"א 38/א), להלן ההבדלים בין סוגי הפרוייקטים:
יש לציין כי בעוד העירייה מעריכה את משך מתן היתרי הבניה והביצוע בין 3-10 שנים בהתאם לגודל הפרוייקט, ברעננה פרוייקט ההתחדשות העירונית ברחוב אליעזר יפה 24, ארך שנתיים וחודשיים מיום חתימה ועד למועד ההריסה
פוטנציאל ההתחדשות העירונית בהרצליה
העיר הרצליה נחשבת לאחת הערים המבוקשות ביותר בשרון ובמיוחד אצל בני העיר הצעירים המעוניינים להמשיך לגור בה, אולם הקרקעות המופשרות לבנייה אינן תומכות בצורך זה. על כן, פוטנציאל ההתחדשות העירונית בהרצליה יאפשר למאות בני העיר לרכוש דירות חדשות באזורים המבוקשים.
להלן מפת המתאר של האזורים המתוכננים להתחדשות עירונית מתוך תוכנית עיריית הרצליה
קידום תהליכי ההתחדשות העירונית על ידי התושבים:
התחדשות עירונית עשויה להיות מקודמת על ידי שלושה גורמים: עירייה, יזמים ובעלי הנכסים
התהליך שהוכיח עצמו כמהיר ויעיל מתחיל לרוב כיוזמה של בעלי הנכסים אולם זהו תהליך מורכב המחייב שיתוף פעולה בין כל הגורמים שהוזכרו לעיל.
איך מפצחים את התהליך ומגיעים בשלום לישורת האחרונה עם דירה חדשה?
כל התשובות בכנס ההתחדשות העירונית של הרצליה – הכניסה חינם אך מחוייבת בהרשמה מראש. לינק להרשמה: