השותפה הכי גדולה בנכסי מקרקעין היא מדינת ישראל. המדינה מחזיקה, באמצעות מספר גופים את רוב השטחים במדינת ישראל. שטחים רבים הם שטחי יערות, שמורות טבע, שטחים חקלאיים, כבישים ומחלפים אך ישנם גם שטחים שמיועדים למגורים, תעשייה, תעסוקה ומסחר. מי שמנהל את השטחים עבור המדינה היא "רשות מקרקעי ישראל" (רמ"י), הידועה בשמה הקודם מנהל מקרקעי ישראל או "המנהל".
במשך שנים רבות הגופים שמרו את הקרקעות בבעלותן והשימוש בהן נעשה במנגנון של "חכירה". חכירה היא השכרה לתקופה העולה על 25 שנים ולמעשה נחשבת עסקה במקרקעין. רשות מקרקעי ישראל החכירה את הקרקעות לתקופות של 49 שנים בעבור 91% משווי הקרקע שניתן היה לשלם או מראש או בתשלומים.
עם השנים הוחלט להעביר חלק מהקרקעות לדיירים המשתמשים בהם, ובשנת 2014 יצאה לדרך "הרפורמה" אשר במסגרתה נעשתה הקניית בעלות לנכסים רבים בארץ, דירות מגורים הועברו ללא תמורה ובתים פרטיים תמורת תשלום של 9%-12% משווי הקרקע.
אחד הגופים המנוהלים על ידי רשות מקרקעי ישראל החליט שלא להצטרף לרפורמה והוא קק"ל – קרן קיימת לישראל, והנכסים אשר בבעלותו עדיין מוחכרים.
צריך להבין שמי שהנכס שלו הוא נכס אשר מנוהל על ידי רמ"י בעצם יש לו שותף במקרקעין. ושותף דורש את חלקו בכל פעולה שמתרחשת בנכס.
אלה התשלומים המיוחדים אשר יש לשלם לרמ"י בפעולות שונות בנכסים –
בכוונה תחילה נמנעתי מלנקוב במספרים מאחר וישנם הבדלים בין כל חוכר וחוכר ובין כל נכס ונכס, אשר דורשים למידה והבנה ספציפית של כל מקרה לגופו.
טיפים:
גם אם תקבלו שומה, ניתן להגיש עליה השגה עם שמאי מטעמכם ולפעול לצמצום התשלום.
יעל סער
חברת מועצת העיר כפר סבא
מטעם סיעת כפר סבא מתקדמת
054-6815778
משרד תיווך או קבלן צרו איתנו קשר לפרסום מיידי באתר
Automated page speed optimizations for fast site performance